Thumbnail
Κάνει λόγο για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

O νεοναζί μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, αναμένεται να υποβάλει μήνυση για να τερματίσει την κράτηση του στην απομόνωση, με τη δικαιολογία πως τέτοιου είδους αυστηροί περιοριστικοί όροι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

Ο Νορβηγός βρίσκεται στην απομόνωση ήδη από την σύλληψη του το 2011, με μόνους επισκέπτες το προσωπικό των φυλακών, τους δικηγόρους του και τη μητέρα του - που πέθανε από καρκίνο το 2013.

Το αίτημά του θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ οι δικαστικές αρχές του Όσλο έχουν ζητήσει να του επιτραπεί να παρευρεθεί στο δικαστήριο, ανέφερε ο δικηγόρος του, Στόρβικ.

«Θα πραγματοποιηθεί δίκη για τις συνθήκες φυλάκισης του», δήλωσε συγκεκριμένα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Η επιχειρηματολογία μας είναι πως οι συνθήκες κράτησης του συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κρατείται σε απομόνωση για 4 χρόνια», τόνισε,προσθέτοντας πως το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει αν ο Μπρέιβικ μπορεί να παρευρεθεί στο δικαστήριο. Σε ερώτηση αν θα κάνει πράξη την απειλή του στην περίπτωση που απορριφτεί το αίτημα του από τις δικαστικές αρχές, ο Στόρβικ απάντησε: «Επικεντρωνόμαστε στην εκδίκαση τώρα».

Ο διοικητής των φυλακών Ίλα, έξω από την πρωτεύουσα Όσλο, όπου στο παρελθόν ήταν φυλακισμένος ο Μπρέιβικ, είχε δηλώσει το 2013 πως η κράτηση του σε απομόνωση ήταν αναγκαία εξαιτίας του κινδύνου να πιάσει κάποιον όμηρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγές στο ωράριο εκπαιδευτικών από 1/9/2025: Ποιοι θα διδάσκουν λιγότερες ώρες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith2
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2025-2026: Από αύριο οι αιτήσεις για το Ψηφιακό Φροντιστήριο
Πρόσκληση μονίμων εκπαιδευτικών προς υποβολή αιτήσεων απόσπασης παροχής ψηφιακής εκπαίδευσης (Ψηφιακό Φροντιστήριο) για το σχολικό έτος 2025 -2026
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2025-2026: Από αύριο οι αιτήσεις για το Ψηφιακό Φροντιστήριο
apple-education_ekpaideusi.jpg
ΙΕΠ για Πολλαπλό Βιβλίο: Νέες οδηγίες για ένταξη των βιβλίων στο Μητρώο και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων
ΙΕΠ για Πολλαπλό Βιβλίο: Έγκριση χωρίς Αναμονή για EPUB και PDF - Νέες οδηγίες
ΙΕΠ για Πολλαπλό Βιβλίο: Νέες οδηγίες για ένταξη των βιβλίων στο Μητρώο και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων