Thumbnail
Εφημερίδα των Συντακτών

Προβάδισμα με 15 μονάδες διαφορά από την Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 36,2%, η ΝΔ 21%, το Ποτάμι 6,7%, η Χρυσή Αυγή 5,4%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,1%, το ΠΑΣΟΚ 3,1%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, άλλο κόμμα 1,8% και η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 12,9%.

Στο ερώτημα αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα σε περίπτωση που η ΝΔ κέρδιζε τις εκλογές, τον Μάιο το 56,6% απαντά «χειρότερα», το 23,4% απαντάει «καλύτερα» και το 16,7% απαντά «περίπου τα ίδια». Τον Μάρτιο το 54,4% είχε απαντήσει «χειρότερα», το 19,4% είχε απαντήσει «καλύτερα» και το 22,9% είχε απαντήσει «περίπου τα ίδια».

Το 65,9% τάσσεται υπέρ ενός συμβιβασμού στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν γεφυρώσει τις διαφορές της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους ενώ το 30,7% τάσσεται υπέρ της «ρήξης» και ένα 3,4% είναι στο «δεν απαντώ».

Το 56,7% απαντά ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης (13η σύνταξη, αύξηση κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, όχι ομαδικές απολύσεις κ.α.) πρέπει να είναι απαράβατες ακόμη και αν η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε οριστική ρήξη. Το 39,3% απαντά «όχι» ενώ ποσοστό 4% δεν απαντά.

Το 54,2% απαντά ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό τρόπο και το 43,3% απαντά «λάθος/μάλλον λάθος». Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Φεβρουάριο ήταν 81,5% (διαπραγματεύεται σωστά) και 14,2% (διαπραγματεύεται λάθος/μάλλον λάθος).

Στο ερώτημα πως κρίνετε την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης, τον Μάιο το 53,2% απαντά «θετικά/μάλλον θετικά» και το 42,8% απαντά «αρνητικά/μάλλον αρνητικά». Τον Φεβρουάριο το 83,6% είχε απαντήσει «θετικά» και το 13,2% είχε απαντήσει «αρνητικά» ενώ τον Μάρτιο το 64% είχε απαντήσει «θετικά» και το 31,4% είχε απαντήσει «αρνητικά».

Στο ερώτημα πως τα πηγαίνει η κυβέρνηση σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες τους, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 47,6% «χειρότερα», το 30,1% απαντά «καλύτερα» και το 18,7% απαντά «όπως τα περίμενα».

Εφημερίδα των Συντακτών

 

Κάνε εγγραφή στο newsletter στο Carrefour και κέρδισε 200€  

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί στην Αττική - Για ποιο λόγο
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε δύο αποφάσεις απόλυσης, μετά από πειθαρχική διαδικασία για πειθαρχικό παράπτωμα εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70
Υπουργείο Παιδείας: Απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί στην Αττική - Για ποιο λόγο
metatheseis-ekpaideytikon-leitoyrgon-sholeion-mesis-tehnikis-ekpaideysis.jpg
Χρόνος απόσπασης για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς
Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται προσωρινά σε κενές θέσεις της περιοχής διορισμού τους, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ενώ σε...
Χρόνος απόσπασης για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς