Thumbnail
Βουλή

Συζητήθηκε και ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου: «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».

Το ν/σ, που καταργεί μεταξύ άλλων την επιστράτευση απεργών και αποκαθιστά απολύσεις και διαθεσιμότητες (π.χ. για τις καθαρίστριες του υπ. Οικ. και τους σχολικούς φύλακες) εγκρίθηκε το μεσημέρι της Τρίτης επί της αρχής και αργά τη νύχτα ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί των άρθρων. Αποχώρησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας από το Ποτάμι. Σήμερα Τετάρτη στις 4 μ.μ. οι ονομαστικές ψηφοφορίες που ζήτησε το Ποτάμι επί 15 τροπολογιών, 13 βουλευτικών και δύο υπουργικών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την απόσυρση τριών υπουργικών τροπολογιών, καθώς, όπως εκτίμησε, δεν τηρούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις, καλώντας ταυτόχρονα το σώμα να αποφασίσει, κατόπιν αιτιολογίας της κατάθεσης τους, από τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι τροπολογίες αφορούν την χρηματοδότηση των κομμάτων, τη Διαύγεια και την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Από την πλευρά τους, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός του Γιώργος Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκαν της αναγκαιότητας κατάθεσης των τροπολογιών, επικαλέστηκαν την σοβαρότητα των θεμάτων που επιλύουν, υποστήριξαν ότι δεν εμπίπτουν στα όρια του συνταγματικού πλαισίου καθώς και ότι έχουν συνάφεια με το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ - ΗΠΑ
Στο χείλος της σύγκρουσης: Απειλές Ντόναλντ Τραμπ και φόβοι για άμεση επίθεση κατά του Ιράν
Εύθραυστη εκεχειρία, στρατιωτική κινητοποίηση και χτυπήματα σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανεβάζουν επικίνδυνα την ένταση στη Μέση Ανατολή
Στο χείλος της σύγκρουσης: Απειλές Ντόναλντ Τραμπ και φόβοι για άμεση επίθεση κατά του Ιράν
απάτη
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
Επιτήδειοι παριστάνουν την Τροχαία και «παγιδεύουν» πολίτες με μηνύματα-δόλωμα για την υποκλοπή προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
μητσοτακης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
Τεχνητή νοημοσύνη, ισότητα ευκαιριών, βιωσιμότητα και ψυχική υγεία στο επίκεντρο της ομιλίας για τον νέο ρόλο της εκπαίδευσης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
μαθτητης
Μαθητής 15 ετών διακρίνεται στη NASA: Το ξεχωριστό ταξίδι γνώσης του Βίκτωρα Γιαννικόπουλου
Από τα πρώτα ερεθίσματα για το σύμπαν έως τη συνεργασία με τη NASA, ένας Έλληνας έφηβος ανοίγει δρόμους στη σύγχρονη επιστήμη
Μαθητής 15 ετών διακρίνεται στη NASA: Το ξεχωριστό ταξίδι γνώσης του Βίκτωρα Γιαννικόπουλου