Thumbnail
Συνέντευξη για τις δημόσιες υπηρεσίες

Την αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών από τους πολίτες, μέσω διαδικτύου, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι: «το βασικό σενάριο που επεξεργαζόμαστε περιλαμβάνει την αξιοποίηση του διαδικτυακού ΚΕΠ και για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών».
Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός, οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για δημόσια έγγραφα, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο, καθώς θα απαιτείται η φυσική παρουσία μόνο για την παραλαβή εγγράφων.
Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με υπηρεσίες προκειμένου να αναφέρουν προβλήματα ή ελλείψεις στη λειτουργία της κρατικής μηχανής.
Για τον σκοπό αυτό το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για τη διαμόρφωση μηχανισμού υποδοχής των αιτημάτων από τις υπηρεσίες.
 Ακόμη, οι πολίτες θα μπορούν να αξιολογούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το κράτος στέλνοντας τα σχόλιά τους στο διαδικτυακό ΚΕΠ και η αξιολόγησή τους θα λαμβάνεται υπόψη για τη βελτίωση των υπηρεσιών.
 «Πρόθεσή μας είναι να μπορεί ακόμα και για μία λακκούβα να καταθέτει ο πολίτης το αίτημά του και μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας των υπηρεσιών να ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα μιλώντας στην στην εκπομπή «Ακραίως» τουΤάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ τόνισε: «Εγώ δεν θα μείνω στην κυβέρνηση αν υποχωρήσει στις κόκκινες γραμμές».

«Αν μας πουν οι απολυμένοι δεν γυρίζουν, δεν υπάρχει συμφωνία. Είναι κόκκινη γραμμή για την κυβερνηση. Αν οι εταίροι επιμείνουν δεν θα υπάρξει συμφωνία» δήλωσε, ενώ ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση δεν τηρήσει την «κόκκινη γραμμή» είπε ότι δεν θα μείνει στη θέση του, εκτιμώντας, πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεισμός
Οδηγίες αντιμετώπισης σεισμού
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει τα βασικά μέτρα προετοιμασίας και προστασίας σε περίπτωση σεισμού.
Οδηγίες αντιμετώπισης σεισμού
Μέλι
Μέλι: Το φυσικό τρόφιμο που διατηρείται για αιώνες χωρίς συντηρητικά
Το μέλι είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά και σταθερά τρόφιμα της φύσης, ικανό να παραμείνει ασφαλές για κατανάλωση ακόμα και μετά από εκατοντάδες ή και...
Μέλι: Το φυσικό τρόφιμο που διατηρείται για αιώνες χωρίς συντηρητικά