Thumbnail
Washington Post

«H Iταλία και όχι η Ελλάδα είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης» αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η Washington Post.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ, πριν από δεκαέξι χρόνια, η ιταλική οικονομία σημείωσε άνοδο, μόλις του 4%, με επίδοση χειρότερη από εκείνην της Ελλάδας.

«Τα προβλήματα αφορούν την προσφορά και τη ζήτηση, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξεις μια καινούρια επιχείρηση, πολύ δύσκολο να την ενισχύσεις αλλά και να απολύσεις προσωπικό. Κάτι που κάνει την οικονομία δυσλειτουργική σε ευνοϊκές περιόδους και καταδικασμένη σε εξαφάνιση όταν υπάρχει κρίση» αναφέρει η Washington Post.

 «Πορτογαλία και Ελλάδα έχουν πολλά χρέη και εντάχθηκαν σε προγράμματα διάσωσης, αλλά, αν μη τι άλλο, άρχισαν να ανακάμπτουν και είναι οικονομίες μικρών διαστάσεων, κάτι που επιτρέπει στην Ευρώπη να αναβάλει τη λύση του προβλήματος. Η Ιταλία, όμως, δεν παρουσιάζει ενδείξεις ανάκαμψης και το χρέος της είναι υπερβολικά υψηλό για να μπορέσει να αγνοηθεί. Κάτι που σημαίνει ότι η χώρα αυτή πρέπει να αρχίσει να αναπτύσσεται περισσότερο και όχι μόνον κατά 0,25% τον χρόνο» τονίζεται στην ανάλυση που κάνει η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι οι Ιταλοί κυβερνητικοί ιθύνοντες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον υπουργό Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, τονίζουν, ως πάγια θέση, ότι το δημόσιο χρέος είναι απόλυτα διαχειρίσιμο και ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Σχολεία με κενά στο μέσο της χρονιάς: Επιστολή-καμπανάκι από τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς
ΠΑΣΑΝ σε υπ. Παιδείας: Άμεση κάλυψη όλων των κενών νηπιαγωγών στη Δ΄ Φάση
Σχολεία με κενά στο μέσο της χρονιάς: Επιστολή-καμπανάκι από τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς
Δικαστήρια
Δικαστικοί γραμματείς: Ορκίζεται η 4η σειρά, ετοιμάζεται για εξετάσεις η 5η
Μία ημέρα μετά την Πρωτοχρονιά θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των 225 νέων δικαστικών γραμματέων - Ξεκινά άμεσα και ο επόμενος διαγωνισμός
Δικαστικοί γραμματείς: Ορκίζεται η 4η σειρά, ετοιμάζεται για εξετάσεις η 5η