Πολιτική 0

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Eurogroup

Για εκβιασμό και ωμή εξουσία που συνάντησε η ελληνική αντιπροσωπεία στο Eurogroup της Δευτέρας κάνει λόγο σε δήλωσή του που ανήρτησε στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος κάνει λόγο για μια συμβιβαστική πρόταση που συμφωνήθηκε από Ντράγκι, Λαγκάρντ και Μοσκοβισή, η οποία, όμως, «τορπιλήθηκε» από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ «πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης».

Αναλυτικότερα, ο Ευκλ. Τσακαλώτος έγραψε στο facebook:

«Όπως θα ακούσατε, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Υπήρξε συμβιβαστική πρόταση, η οποία συμφωνήθηκε από τον Ντράγκι, τη Λαγκάρντ και τον Μοσκοβισί. Τορπιλήθηκε όμως από τον Ντάισελμπλουμ, πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης. Στη σύνοδο του Eurogroup και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, η βοήθεια της Λαγκάρντ και του Μοσκοβισί ήταν μη-ανιχνεύσιμη από το γυμνό μάτι.

Αυτοί λένε--> ολοκληρώστε το υπάρχον πρόγραμμα και εμείς θα δείξουμε κάποια ελαστικότητα στην εφαρμογή του. Ποτέ όμως δεν μας λένε τι θα περιλαμβάνει αυτή η ελαστικότητα. Αντιθέτως, μας λένε: υπογράψτε πρώτα και μετά συζητάμε το περιεχόμενο της "ελαστικότητας".

Εμείς λέμε--> δώστε μας ένα πρόγραμμα- "γέφυρα" και έχουμε διευκρινήσει ποιές είναι οι δεσμεύσεις μας, όχι μόνο στην περίοδο της "γέφυρας", αλλά και για τα βασικά στοιχεία της νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό. Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική