Thumbnail
Δημοσκόπηση

Θετικά αποτιμούν οι οκτώ στους δέκα πολίτες τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση, ενώ το 55,2% θεωρούν ότι τα πηγαίνει καλύτερα από τις αρχικές τους προσδοκίες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με την Πανελλαδική Πολιτική Ερευνα που διενήργησε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» η εταιρεία marc.
Παράλληλα, το 67,7% εκτιμά ότι πρέπει να επιδιωχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός, έναντι του 29,6% που πιστεύει ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη, έστω και εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή.
Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό τρόπο ή λάθος τρόπο, το 81,5% λέει «με σωστό (58%) και με μάλλον σωστό (23,5%)», ενώ το 14,2% απαντά «με μάλλον λάθος (6,8%) και με λάθος (7,4%)». Το 4,3% δεν απαντά. Τη μεγαλύτερη διείσδυση («σωστό») η κυβέρνηση την έχει στις κατηγορίες: 68,8% στους άνεργους, 60% στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, 57,1% στους συνταξιούχους και με 56,1% στους απασχολούμενους με οικιακά.

 

Ηλικιακά, μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν οι κατηγορίες 18-34 ετών (72,2%) και 55 ετών και άνω (58,5%). Ως προς την κομματική τους τοποθέτηση, πλην των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (79,5%) και των ΑΝ.ΕΛΛ. (71,4%), υπέρ του σωστού τάσσονται: 60% Χρυσή Αυγή, 50% ΚΚΕ, 45,8% Αλλο Κόμμα, 40,1% Ν.Δ., 39,3% ΠΑΣΟΚ και 36,8% Το Ποτάμι.
 

Ολόκληρη η έρευνα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
Aristotle Innovation Forum: Το ΑΠΘ στο επίκεντρο της καινοτομίας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία: Ξεκινούν το «ΑΠΘ την Κυριακή» και η «Φοιτητική Εβδομάδα ΑΠΘ»
Aristotle Innovation Forum: Το ΑΠΘ στο επίκεντρο της καινοτομίας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Τα υποψήφια εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
Οι αιτήσεις κατατέθηκαν στο πλαίσιο των Πρυτανικών εκλογών για την ανάδειξη εξωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Τα υποψήφια εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
συνταξιούχος
Κοινωνικός τουρισμός για συνταξιούχους: Πότε βγάζουν ΔΥΠΑ και gov.gr τα αποτελέσματα
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις συνταξιούχων – Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα
Κοινωνικός τουρισμός για συνταξιούχους: Πότε βγάζουν ΔΥΠΑ και gov.gr τα αποτελέσματα