Thumbnail
Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο

Η αναφορά σε «παράταση» του προγράμματος ήταν το στοιχείο εκείνο που εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά τις συνομιλίες στο Eurogroup, όπως επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, o Γ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά ότι προσπαθεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους έως τη Δευτέρα.

Ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Mega, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τηλεφώνημα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν εκδοθεί το κοινό ανακοινωθέν και αποφασίστηκε να απορριφθεί από την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε δημοσίευμα που αναφέρει ότι πριν απορριφθεί, το ανακοινωθέν είχε υπογράψει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή για το κοινό ανακοινωθέν, εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί μια διατύπωση που να αναγνωρίζει την παράταση ενός πλαισίου που έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και σε εμβάθυνση της ύφεσης στην οικονομία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για συμφωνία και πως γίνεται προσπάθεια για μια αμοιβαία επωφελή λύση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ερωτηθείς από τον ΑΝΤ1 εάν θα υπάρξει ρήξη για να «βαφτιστεί» αλλιώς το πρόγραμμα, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί τη ρήξη και δεν θα το έκανε ποτέ για επικοινωνιακά ζητήματα.

«Το ζήτημα δεν είναι να βαφτίσουμε αλλιώς το μνημόνιο. Δεν πάμε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο» τόνισε.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πάμε για παράταση» του μνημονίου, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Π.Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε» τόνισε. «Πρέπει να συνηθίσουμε ότι μια διαπραγμάτευση έχει πολλές πράξεις. Δεν θα κλείσουν όλα μεμιάς» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτια
ΕΝΦΙΑ: Τριετής απαλλαγή για ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές
Ποιους αφορά η απαλλαγή- Πώς γίνεται η αίτηση
ΕΝΦΙΑ: Τριετής απαλλαγή για ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές
μοναστήρι Πάτρα
Φωτιά στην Πάτρα: Στις φλόγες η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στον Μπάλα –Απομακρύνθηκαν οι μοναχές
Οι μοναχές είχαν απεγκλωβιστεί από το μοναστήρι - Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο και το Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο
Φωτιά στην Πάτρα: Στις φλόγες η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στον Μπάλα –Απομακρύνθηκαν οι μοναχές
PAIDEIAS
Υπ. Παιδείας: Προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες της προκήρυξης 3ΕΑ/2025
Ενστάσεις κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ από την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2025 και ώρα 8:00 έως και τη Δευτέρα 25 Αυγούστου...
Υπ. Παιδείας: Προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες της προκήρυξης 3ΕΑ/2025
φωτιά
Φοιτήτρια Ιατρικής στην Πάτρα για φωτιά: «Καίγεται ο τόπος που ζούμε, δουλεύουμε, ονειρευόμαστε»
Μια φοιτήτρια που δουλεύει σεζόν στον Ψαθόπυργο στέλνει μήνυμα αγωνίας στο alfavita.gr για την πυρκαγιά
Φοιτήτρια Ιατρικής στην Πάτρα για φωτιά: «Καίγεται ο τόπος που ζούμε, δουλεύουμε, ονειρευόμαστε»