Thumbnail
Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση δύο ημέρες πριν τις εκλογές - Τα στοιχεία της άγνωστης ψήφου

Σταθερό προβάδισμα 3,4 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ δύο ημέρες πριν από τις εκλογές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για tovima.gr, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ παραμένει σταθερή παρά την επικοινωνιακή αντεπίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση, αξιοποιώντας κυρίως τις αντιφάσεις κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ  δείχνει να επωφελείται τελικώς από την πολυδιάσπαση του χώρου της Κεντροαριστεράς, ενώ ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται να ενισχύει τη δημοτικότητά του. 

Από την άλλη πλευρά, ο Αντ. Σαμαράς εξακολουθεί να παραμένει το ισχυρό χαρτί της ΝΔ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν σήμερα είχαμε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα με 33,5% έναντι 30.1% της ΝΔ. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 3,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Επειδή η διαφορά αυτή παραμένει σταθερή οι εκλογικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο πλέον να ανατραπεί. Ταυτόχρονα ενισχύεται η πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο νικητής των εκλογών, γεγονός που του διασφαλίζει τη μερίδα του λέοντος και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Στη παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 75,2 % ενω η Νέα Δημοκρατία 17,6%.

Στην πιθανή κατανομή των εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 142 έδρες, η Νέα Δηκοκρατία 88, η Χρυσή Αυγή 17, το ΠαΣοΚ 14, το Ποτάμι 15, το ΚΚΕ 13, οι ΑΝΕΛ και το Κίνημα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών 8

πηγή: tovima.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαββοπουλος
Το τελευταίο αντίο στον Διονύση Σαββόπουλο - Δημοσία δαπάνη η κηδεία του
Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, η Ελλάδα αποχαιρετά έναν από τους πιο εμβληματικούς τραγουδοποιούς της σύγχρονης ιστορίας της
Το τελευταίο αντίο στον Διονύση Σαββόπουλο - Δημοσία δαπάνη η κηδεία του
φιλολογοι
Δημόσιο σχολείο και εργασιακά δικαιώματα στο επίκεντρο της ΑΣΕ Θήβας - «Ο Σύλλογος πρέπει να παραμείνει στα χέρια των εκπαιδευτικών»
Θήβα: Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους να στηρίξουν τον Σύλλογο «Ο Πίνδαρος»
Δημόσιο σχολείο και εργασιακά δικαιώματα στο επίκεντρο της ΑΣΕ Θήβας - «Ο Σύλλογος πρέπει να παραμείνει στα χέρια των εκπαιδευτικών»