Thumbnail
Αναδημοσίευση από το info-war.gr

Μικρός αριθμός ηγετών κρατών, που κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και βίαιες επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου αμαύρωσαν με την παρουσία τους τη συγκλονιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Charlie Hebdo.

Αρκετοί από τους ηγέτες που παρευρέθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, έχουν κατηγορηθεί ότι χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν ομάδες τζιχαντιστών και ισλαμοφασιστών στη βόρεια Αφρική και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Σε μια τεράστια επιχείρηση προπαγάνδας, στην οποία συμμετείχαν ορισμένα από τα γνωστότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, οι ξένοι ηγέτες επιχείρησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι φωτογραφήθηκαν στην κεφαλή της πορείας, ενώ στην πραγματικότητα έστησαν μια φιέστα για τις κάμερες φρουρούμενοι από ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

View image on Twitter

Ο Daniel Wickham (@DanielWickham93) συγκέντρωσε και παρουσίασε στοιχεία για την υποκρισία αρκετών ηγετών που παρουσιάστηκαν σαν υπερασπιστές της ελευθερίας του Τύπου ενώ κατηγορούνται γι ανηλεείς διώξεις εναντίον δημοσιογράφων.

παραθέτουμε ορισμένα  από τα στοιχεία:

1) Ο Βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, ο οποίος πέρυσι καταδίκασε Παλαιστίνιο δημοσιογράφο σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων.

2) Ο Αχμέτ Νταβούτογλου πρωθυπουργός της Τουρκίας  που έχει στείλει περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

3) Ο  Μπέντζαμιν Νετανιάχου πρωθυπουργός του Ισραήλ, του κράτους που σκότωσε τους περισσότερους δημοσιογράφους το 2014.

4) Ο Σούκρι, υπουργός εξωτερικών στη χούντα της Αιγύπτου που φυλάκισε δεκάδες δημοσιογράφους, μεταξύ των όποιων και ανταποκριτές του Al Jazeera

5) Ο υπουργός εξωτερικών, Λαβρόφ, της Ρωσίας που πέρυσι φυλάκισε έναν δημοσιογράφο με την κατηγορία της προσβολής “δημοσίου υπαλλήλου”.

6) Ο Λαμάμρα, υπουργός Εξωτερικών από την Αλγερία στην οποία κρατείται ο δημοσιογράφος Αμπντεσάμια Αμπντελάι για 15 μήνες χωρίς την απόδοση κατηγοριών.

7) Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΑΕ, όπου δημοσιογράφοι κρατούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς δίκη ή απαγγελία κατηγοριών.

8) Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Τζομάα, της χώρας που πρόσφατα φυλάκισε τον μπλόγκερ Γιασίν Αγιάν για τρία χρόνια με την κατηγορία της δυσφήμισης του στρατού.

9) Οι πρωθυπουργοί της Γεωργίας και της Βουλγαρίας, χώρες στις οποίες οι δημοσιογράφοι δέχονται συνεχώς δολοφονικές επιθέσεις από την αστυνομία.

10) Τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, της χώρας στις οποίες ακούγονται προτάσεις για φυλάκιση η δολοφονία ανθρώπων όπως ο Σνόουντεν και στην οποία η αστυνομία προσήγαγε ακόμη και δημοσιογράφο της Washingkton Post στο Φέργκιουσον.

Από τη δεκάδα του Daniel Wickham απουσιάζει βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός μιας χώρας στην οποία η ΠΟΕΣΥ κάνει λόγο για προσπάθεια φυσικής εξόντωσης δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, και όπου ένας μπλόγκερ καταδικάστηκε για ένα λογοπαίγνιο με τον γέροντα… Παστίτσιο.

Πηγή: info-war.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σχετικά με την τραγωδία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νεκρός 20χρονος φοιτητής
Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου μας καλεί να σταθούμε για λίγο και να κοιτάξουμε πιο προσεκτικά γύρω μας. Να θυμηθούμε ότι δίπλα μας μπορεί να υπάρχουν...
Σχετικά με την τραγωδία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νεκρός 20χρονος φοιτητής
εκπαιδευτικοί, συντάξεις
Οι νέοι πίνακες εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ: αγωνία, προσδοκία και μια διαδικασία που κρίνει πολλά
Για τους εκπαιδευτικούς που περιμένουν να εργαστούν ως αναπληρωτές, η σειρά κατάταξης δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι εκείνη που σε μεγάλο βαθμό...
Οι νέοι πίνακες εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ: αγωνία, προσδοκία και μια διαδικασία που κρίνει πολλά
ziazia
Δ. Ζιαζιάς στο alfavita.gr: «Πραγματικά δεν μας αξίζει ένας τέτοιος υπουργός και μάλιστα σε έναν ευαίσθητο τομέα σαν αυτό της υγείας.»
ΕΣΥ, πολιτική αντιπαράθεση και δημόσια Υγεία: Τι υποστηρίζει στο alfavita.gr ο γιατρός του Κρατικού Νίκαιας για το επεισόδιο με τον Άδωνη Γεωργιάδη
Δ. Ζιαζιάς στο alfavita.gr: «Πραγματικά δεν μας αξίζει ένας τέτοιος υπουργός και μάλιστα σε έναν ευαίσθητο τομέα σαν αυτό της υγείας.»
καθηγητρια σε τάξη που δείχνει το chatgpt
Αυτά τα επαγγέλματα κινδυνεύουν άμεσα από την τεχνητή νοημοσύνη – Η προειδοποίηση του επικεφαλής της Microsoft
Ψηφιακός σεισμός στην αγορά εργασίας: Η προειδοποίηση της Microsoft για το τέλος των παραδοσιακών θέσεων γραφείου
Αυτά τα επαγγέλματα κινδυνεύουν άμεσα από την τεχνητή νοημοσύνη – Η προειδοποίηση του επικεφαλής της Microsoft