Thumbnail
Με την κατάθεσή του ο «μεσάζων» της υπόθεσης Χαϊκάλη, Γιώργος Αποστολόπουλος, περισσότερο δημιούργησε ερωτήματα παρά έδωσε απαντήσεις.

Ο Γ. Αποστολόπουλος, που φαίνεται πως λειτούργησε ως μεσάζων για την απόπειρα χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη απολογήθηκε επί 2,5 ώρες στον εισαγγελέα. Ο συνήγορός του ισχυρίστηκε πως  «το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά» (δηλαδή τον Π. Χαϊκάλη), ενώ συγκλίνοντα δημοσιεύματα επικαλούμενα πληροφορίες λένε πως ο Γ. Αποστολόπουλος ισχυρίστηκε πως εκείνος «παγίδευσε τον Χαϊκάλη με πρόθεση να τον καταγγείλει». 

Η δήλωση του δικηγόρου του

Κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο, ο δικηγόρος του Γ. Αποστολόπουλου, Π. Σαράκης δήλωσε: 

«Μετά από κλήση της εισαγγελίας εφετών, ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην έρευνα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη. Αμέσως ανταποκριθήκαμε, δώσαμε εξηγήσεις, δεν ζητήσαμε προθεσμία και αποσαφηνίσαμε την πραγματικότητα. 

Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα δεν υπάρχει όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκάλης. Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ. Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαικάλης. 

Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Αποκάλυψε (σ.σ. ο Γ. Αποστολόπουλος) συνομιλίες που έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη. 

Τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που παρουσιάζονται. Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά». 

Τι αναφέρουν δημοσιεύματα

Δημοσιεύματα (ενδεικτικά: Βήμα, Capital.gr)  αναφέρουν πως o Γ. Αποστολόπουλος εν ολίγοις ισχυρίζεται πως ήταν ο Π. Χαϊκάλης που τον προσέγγισε για να του ζητήσει χρήματα. 

Ο καταγγελόμενος και ύποπτος για την τέλεση του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή, υποστηρίζει ότι ουσιαστικά ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν αυτός που του είπε «αν λύσω το οικονομικό μου πρόβλημα θα ψηφίσω». 

Φέρεται ακόμα να ισχυρίστηκε πως διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν όσα λέει, αφού «το βίντεο Χαϊκάλη είναι μονταρισμένο». Υπονοεί, λοιπόν, πως κατέγραφε και εκείνος την συνομιλία και πως διαθέτει σχετικό βίντεο. 

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως στις εξηγήσεις του είπε ότι σκοπός ήταν να αποδείξει την ηθική κατάπτωση του κόμματος στο οποίο υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και συντάκτης του οικονομικού του προγράμματος.  Εν ολίγοις ισχυρίζεται πως «παγίδευσε τον Χαϊκάλη για να τον καταγγείλει» 

Πηγή: left.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nekrotafeio
Αίγιο: Κλήθηκε να πληρώσει τον οικογενειακό τάφο... 33 χρόνια μετά τον θάνατό του
«Αν δεν μπορεί να έρθει ο ίδιος, ελάτε εσείς» - Απέστειλαν εντολή πληρωμής σε δημότη που έχει φύγει από τη ζωή από τις αρχές της δεκαετίας του '90
Αίγιο: Κλήθηκε να πληρώσει τον οικογενειακό τάφο... 33 χρόνια μετά τον θάνατό του
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: «Σήμα κινδύνου» από τους διοικητικούς για τις Επιτροπές
Καταγγελίες για αποκλεισμούς ενόψει της συγκρότησης των επιτροπών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: «Σήμα κινδύνου» από τους διοικητικούς για τις Επιτροπές