Thumbnail
Χρηματισμός και μηνύσεις

Γιάννης Μακρυγιάννης - protothema.gr


Μήνυση κατά των ανεξάρτητων βουλευτών Θεόδωρου Παραστατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη που άφησαν βαριές υπόνοιες ότι οι τέσσερις εκ των πέντε ανεξάρτητων βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα χρηματίστηκαν, θα καταθέσουν το Σάββατο οι Σπύρος Λυκούδης και Χρήστος Αηδόνης, που είναι ανάμεσα στους τέσσερις – οι άλλοι δύο είναι οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Νταβρής – επιτέθηκαν με σφοδρότητα των κυρίων Βουδούρη και Παραστατίδη, οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών. Ο κ. Λυκούδης μίλησε για «πολιτικά σκουλήκια όσοι αφήνουν υπονοούμενα» για χρηματισμό ανεξάρτητων βουλευτών, ενώ και ο κ. Αηδόνης μίλησε για αθλιότητες.
Σημειωτέον ότι οι κύριοι Βουδούρης και Παραστατίδης εκκινώντας από την υπόθεση Χαϊκάλη, υποστήριζαν σε κοινή τους δήλωση ότι υπάρχουν σκιές για την θετική ψήφο των ανεξάρτητων βουλευτών που στον προϋπολογισμό είναι καταψηφίσει, αλλά στην προεδρική εκλογή τήρησαν θετική στάση. Επισημαίνεται ότι η πέμπτη ανεξάρτητη βουλευτής που ψήφισε υπέρ του κ. Δήμα, η Κατερίνα Μάρκου είχε υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό και έτσι δεν συμπεριελήφθη στην επίθεση των δύο.

Να επισημανθεί ωστόσο ότι και οι τέσσερις που ψήφισαν υπέρ του κ. Δήμα είναι σταθερά εδώ και καιρό υπέρ της αποφυγής εκλογών και υπέρ  ανάδειξης προέδρου Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή. Ειδικά οι Λυκούδης, Ψαριανός και Αηδόνης ουδέποτε διαβήκαν τον Ρουβίκωνα προς αντιμνημονιακή κατεύθυνση, αλλά πάντοτε υποστήριζαν σε γενικές γραμμές τη πορεία που χάραξε η συγκυβέρνηση. Οι δύο πρώτοι μάλιστα αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ εξαιτίας της στροφής της κατά της κυβέρνησης, ενώ ο κ. Αηδόνης συνέπλευσε επί διετία με έναν εκ των ένθερμων υποστηρικτών της πολιτικής αυτής,  τον Ανδρέα Λοβέρδο και μάλιστα είχε ακουστεί ακόμη και για υπουργοποίηση στα σενάρια του ανασχηματισμού το περασμένο καλοκαίρι.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eep_evp.jpg
8.480 προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι απαντά το Υπουργείο για τις οργανικές θέσεις των σχολικών νοσηλευτών
8.480 προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024-2025 – Τι προβλέπεται για τους σχολικούς νοσηλευτές ΠΕ25
8.480 προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι απαντά το Υπουργείο για τις οργανικές θέσεις των σχολικών νοσηλευτών
paideias
Υπουργείο Παιδείας - ΙΕΠ: Μειώνουν την διδακτέα ύλη - Αλλάζουν τους μαθησιακούς στόχους
Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού οι μαθησιακοί στόχοι χωρίζονται σε "βασικούς  -υποχρεωτικούς " και σε "πρόσθετους - προαιρετικούς".
Υπουργείο Παιδείας - ΙΕΠ: Μειώνουν την διδακτέα ύλη - Αλλάζουν τους μαθησιακούς στόχους