Πολιτική 0

Δήλωση - σοκ από τη Μαρίν Λεπέν: «Χρήσιμα» τα βασανιστήρια σε ορισμένες περιπτώσεις

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εσπευσε να ανασκευάσει

Τα βασανιστήρια θα μπορούσαν να αποτελέσουν «χρήσιμο εργαλείο» σε ορισμένες περιπτώσεις, δήλωσε η ηγέτιδα του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν - αν και λίγη ώρα αργότερα έσπευσε να ανασκευάσει, υποστηρίζοντας ότι τα λόγια της «παρερμηνεύτηκαν».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο δίκτυο BFMTV, μετά τις αποκαλύψεις για ανακρίσεις και βασναιστήρια από πλευράς CIA κρατουμένων υπόπτων για τρομοκρατική δράση, η Λεπέν σημείωσε ότι «δεν καταδικάζει» τη χρήση βασανιστηρίων, όταν πρόκειται για υποθέσεις σχετικές με τρομοκρατία.

«Προφανώς και ο βασανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Κάτι τέτοιο έχει γίνει σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την απόσπαση πληροφοριών από υπόπτους για τρομοκρατία κάνουν μια πολύ υπεύθυνη δουλειά», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «υπάρχουν στιγμές, όπως όταν επίκειται να εκραγεί μία βόμβα, που πρέπει να κάνεις έναν κρατούμενο να μιλήσει με κάθε μέσο», ανέφερε επίσης.

Αργότερα, η ακροδεξιά ηγέτιδα προσπάθησε μέσω Twitter να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για «παρερμηνεία». Ισχυρίστηκε ότι το «κάθε μέσον» αναφερόταν σε μέσα εντός του πλαισίου του νόμου και όχι σε βασανιστήρια.

imerisia.gr/

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία το 2026: Οι ημερομηνίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Επαναφορά 13ου και 14ου Μισθού στους εκπαιδευτικούς: Η πρόταση που έχει γίνει

Αυτό είναι ίσως το πιο ερωτικό ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική