Πολιτική 0

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον συνδικαλισμό ετοιμάζει η κυβέρνηση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με αφορμή κάποια κακώς κείμενα επιχειρείται υπόσκαψη των όρων οργάνωσης των εργαζομένων

Νέο νομοθετικό πλαίσιο έχει έτοιμο το υπουργείο Εργασίας με το οποίο ισχυρίζεται ότι προχωρά στον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος καθεστώτος στο συνδικαλιστικό.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Τρίτης, προβλέπεται αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των σωματείων, συγχωνεύσεις πρωτοβάθμιων-δευτεροβάθμιων σωματείων και αλλαγές στον τρόπο χορήγησης συνδικαλιστικών αδειών.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μπαίνει το θέμα των απεργιών καθώς καιο τρόπος λήψης των αποφάσεων για απεργία.

Είναι φανερό ότι ο στόχος των παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας δεν είναι να διορθώσει ορισμένα κακώς κείμενα που το ίδιο στο παρελθόν ειχε νομοθετήσει (αφενός για να πριμοδοτήσει την ανάπτυξη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού και αφετέρου για τον εκμαυλισμό συνειδήσεων). Ο στόχος είναι να αφαιρέσει δικαιώματα, να δυσκολέψει τους όρους κινητοποιήσεων και απεργιών των συνδικάτων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου μειώνεται η δύναμη του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική