Thumbnail
Απολύσεις με κατάργηση θέσεων και οργανικών μονάδων

Τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ μετά το Πάσχα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το νέο μισθολόγιο - το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέταση - θα περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους.

Όπως είπε, τα χρήματα που θα βρεθούν για το πριμ παραγωγικότητας δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι ένα μέτρο «δημοσιονομικά ουδέτερο».

Το νέο μισθολόγιο θα προέλθει έπειτα από συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών. Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξουν μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς να προσδιορίσει ποιες ομάδες υπαλλήλων θα υποστούν νέες περικοπές μισθού, με αφορμή και τον νέο τρόπο αξιολόγησης.

Με το νέο μισθολόγιο θα υπάρξουν νέες περικοπές μισθών δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ποιες ομάδες υπαλλήλων θα είναι τα θύματα των «ανακατατάξεων».

Ανέφερε επίσης, οτι «μεταβαίνουμε πια, από μια εποχή όπου η διαθεσιμότητα ήταν συνδεδεμένη και με απολύσεις, σε ένα καινούργιο καθεστώς όπου η κινητικότατα θα αποτελεί ένα μόνιμο εργαλείο καλύτερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, και θα είναι πλήρως αποσυνδεδεμένη από ενδεχόμενες απολύσεις». Συνέχισε λέγοντας  ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις από εδώ και στο εξής στο δημόσιο».

Μισθολόγιο-λαιμητόμο ετοιμάζει για τους δημοσίους υπαλλήλους η κυβέρνηση
 
Για "ένα νέο γύρο επίθεσης" κατά των εργαζομένων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το νέο μισθολόγιο "λαιμητόμο" που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους.
"Την ίδια στιγμή που η καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ξεπουλά τις ελληνικές τράπεζες έναντι εξευτελιστικού τιμήματος σε κερδοσκοπικά funds και σε ντόπιους ολιγάρχες, ξεκινάει ένα νέο γύρο επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής πολιτικής και συνεχίζει:
"Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο μάλιστα θα περιλαμβάνει και «πριμ παραγωγικότητας», ώστε να συνδέονται οι αποδοχές των εργαζόμενων με την δήθεν «αξιολόγηση»".
Σύμφωνα με το τμήμα Εργατικής πολτικής, 'η απαράδεκτη συνεπώς διαδικασία της δήθεν «αξιολόγησης» -που θα δημιουργήσει την «δεξαμενή» των υπό απόλυση διαθεσίμων- σε συνδυασμό με το νέο μισθολόγιο θα αποτελέσουν το όχημα του πετσοκόμματος των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο, συνθλίβοντας ακόμα και κάτω από τα όρια της επιβίωσης τους μισθούς των υπαλλήλων".

Δείτε τα βίντεο από όλη τη συνέντευξη εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΓΑΖΑ
Έσπασε η εκεχειρία στη Γάζα: Επιθέσεις της Χαμάς στη Ράφα – Αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ
Έκρηξη βίας στη Ράφα: Νέες αεροπορικές επιδρομές του IDF στη Γάζα - «Δεν παραβιάσαμε την εκεχειρία» υποστηρίζει η Χαμάς
Έσπασε η εκεχειρία στη Γάζα: Επιθέσεις της Χαμάς στη Ράφα – Αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ
καθηγητές
Θέσεις καθηγητών 11 ειδικοτήτων σε μεγάλο εξ αποστάσεως Επιστημονικό Project!
Μεγάλος εκπαιδευτικός φορέας έχει αναλάβει την υλοποίηση επιστημονικού -  εκπαιδευτικού έργου που αφορά δημιουργία εκπαιδευτικού ψηφιακού...
Θέσεις καθηγητών 11 ειδικοτήτων σε μεγάλο εξ αποστάσεως Επιστημονικό Project!
Άδωνις Γεωργιάδης
Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής σε Γεωργιάδη: «Ο θεσμός του Σχολικού Νοσηλευτή δεν βλάπτει το ΕΣΥ»
«Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη προσβάλλουν έναν ολόκληρο κλάδο, να ανακαλέσει τις απαξιωτικές δηλώσεις», σημειώνει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής σε Γεωργιάδη: «Ο θεσμός του Σχολικού Νοσηλευτή δεν βλάπτει το ΕΣΥ»