Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για υποκλοπή και χρήση υποκλαπέντος υλικού με βάσει το αρ. 370 Αʼ του Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν ποινές κάθειρξης έως δέκα έτη.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ διώκεται μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον πρωην πια γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου του Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, η οποία έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση και σοβαρότατα ερωτηματικά, αναφορικά με τις παρεμβάσεις υπουργών στη Δικαιοσύνη.
Η δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη ήταν αναμενόμενη, δεν είναι όμως η καταγραφή του υλικού το μείζον θέμα, αλλά όσα προκύπτουν από αυτό. Ότι δηλαδή, Χρυσή Αυγή και κυβερνητικά στελέχη έχουν άριστες έως φιλικές σχέσεις, ενώ υπουργοί εμφανίζονται να παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης.
Πηγή: koutipandoras.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ