Thumbnail
Με τον τίτλο «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα», ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο συνάδελφος του καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρειθ συνυπογράφουν άρθρο, στο οποίο εκφράζουν την πίστη τους στον Αλέξη Τσίπρα.

Με τον τίτλο «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα», ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο συνάδελφος του καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρειθ συνυπογράφουν άρθρο, στο οποίο εκφράζουν την πίστη τους στον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το άρθρο όπως δημοσιέυτηκε στους New York Times

Στο άρθρο εκτός από τη γενικότερη αναφορά στα ζητήματα της ΕΡΤ και της καταστροφικής οικονομική πολιτικής που ακολουθεί η Ευρώπη, ξεχωρίζει η αναφορά για τις σχεσεις Ελλάδας Αμερικής σε περίπτωση που έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. 

«Τίποτα το ζωτικό δεν θα αλλάξει για τις Ηνωμένες Πολιτείες αν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει.  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Φυσικά, η αμερικανική συνενοχή στην ελληνική δικτατορία του 1967-1974 δεν έχει ξεχαστεί, όπως ισχύει και το ότι πως κάθε ελληνική κυβέρνηση θα διαφωνήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ένα βαθμό, σχετικά με τη Μέση Ανατολή. Αλλά το γεγονός είναι, σήμερα, ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η Ευρώπη και ο Κύριος Τσίπρας δεν θέλει να ξεκινήσει μια διαμάχη με την Ουάσιγκτον.»

Όσον αφορά τα ζητήματα του ευρώ ο Γιάννης Βαρουφάκης  επισημαίνει:

«Οι Ελληνες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρώ ούτε να δουν την ευρωζώνη να διαλύεται. Γνωρίζουν επίσης ότι η προσέγγιση της Ευρώπης στην κρίση, με την όλο και πιο σκληρή λιτότητα και μεγαλύτερα δάνεια, έχει αποτύχει παταγωδώς.»

Παραθέτουμε το σύνολο της συνέντευξης μεταφρασμένη:

«Η κρίση θα μπορούσε να φέρει την αριστερή αντιπολίτευση στην εξουσία, κάτι που δεν θα είναι κακό για την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια ελληνική κυβέρνηση που απορρίπτει την αυτοκαταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική περισσότερο θα βοηθήσει παρά θα κάνει κακό.
Ο Αλέξης Τσίπρας τρέχει τώρα μια εκστρατεία για την αποκατάσταση της ΕΡΤ ως δυνητικά ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Τώρα, η κυβέρνηση μπαίνει σε μια σκοτεινή συζήτηση για τη λιτότητα, την εμπιστοσύνη των πιστωτικών αγορών σε μια ανοιχτή μάχη για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Σε αυτή τη μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται ως η εναλλακτική λύση, και ο Τσίπρας έχει τώρα την ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Φυσικά, η αμερικανική συνενοχή στην ελληνική δικτατορία του 1967-1974 δεν έχει ξεχαστεί, όπως ισχύει και το ότι πως κάθε ελληνική κυβέρνηση θα διαφωνήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ένα βαθμό, σχετικά με τη Μέση Ανατολή. Αλλά το γεγονός είναι, σήμερα, ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η Ευρώπη.

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα θα έβλεπε με τρόμο μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους αφορά τους ευρωπαίους φορολογούμενους και αυτό που περιμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι να τα «αρπάξει» από τους επενδυτές.

Πράγματι, αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η καλύτερη ελπίδα της Ευρώπης. Οι Ελληνες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρώ ούτε να δουν την ευρωζώνη να διαλύεται. Γνωρίζουν επίσης ότι η προσέγγιση της Ευρώπης στην κρίση, με την όλο και πιο σκληρή λιτότητα και μεγαλύτερα δάνεια, έχει αποτύχει παταγωδώς.

Εάν αυτές οι πολιτικές δεν αλλάξουν, η συνολική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας είναι δεδομένη. Οι βασικές απαιτήσεις για τη μεταρρύθμιση θα μπορούσαν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των υφιστάμενων ευρωπαϊκών συνθηκών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταπολεμήσει την πείνα και το ξενοφοβικό νεο-ναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή. Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και τη σωτηρία του ευρωπαϊκού σχεδίου. Και αυτό μπορεί να είναι μόνο καλό για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τραμπ
Γάζα: Συμφωνία Χαμάς – Ισραήλ για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων – «Ιστορική μέρα», δηλώνει ο Τραμπ
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το  «ειρηνευτικό» σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Γάζα: Συμφωνία Χαμάς – Ισραήλ για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων – «Ιστορική μέρα», δηλώνει ο Τραμπ
μαχαίρι
Άγρια συμπλοκή 13χρονων στην Τρίπολη: Μαθητής μαχαίρωσε συνομήλικό του
Η Αστυνομία Τρίπολης έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος των γονιών των δύο 13χρονων, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων, όπως...
Άγρια συμπλοκή 13χρονων στην Τρίπολη: Μαθητής μαχαίρωσε συνομήλικό του
τάξη
Α’ τετράμηνο σε Γυμνάσια και Λύκεια – Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των μαθητών
Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου η έκδοση βαθμολογίας – Τι προβλέπεται για τις επιδόσεις και τις απουσίες των μαθητών
Α’ τετράμηνο σε Γυμνάσια και Λύκεια – Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των μαθητών
SAEK
Νέα μοντέλο στις ΣΑΕΚ: Ο Διευθυντής ορίζει Υποδιευθυντή – Μαζί αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς
Νέο θεσμικό πλαίσιο για τα Όργανα Διοίκησης των ΣΑΕΚ (τ. ΙΕΚ) - Η νέα ρύθμιση αλλάζει ριζικά τον τρόπο επιλογής στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής...
Νέα μοντέλο στις ΣΑΕΚ: Ο Διευθυντής ορίζει Υποδιευθυντή – Μαζί αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς