Επτά νέα μη κρατικά πανεπιστήμια έρχονται στην Ελλάδα – Ποια έλαβαν άδεια για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Πανελλήνιες 0

Βάσεις 2026: Η μαθήτρια που «σάρωσε» σε όλα τα Μουσικά Τμήματα της χώρας με 19.080 μόρια

Μάρθα-Θέμιδα Κατσουγιαννοπούλου
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Μάρθα-Θέμιδα Κατσουγιαννοπούλου με 19.080 μόρια κατέκτησε την πρώτη θέση πανελλαδικά στα Πανεπιστημιακά Μουσικά Τμήματα

Μια εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η μαθήτρια Μάρθα-Θέμις Κατσουγιαννοπούλου στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026, συγκεντρώνοντας 19.080 μόρια και βγαίνοντας πρώτη σε όλα τα Πανεπιστημιακά Μουσικά Τμήματα της Ελλάδας.

Ειδικότερα, η τελειόφοιτη μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης κατέλαβε όχι μόνο την 1η θέση εισαγωγής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), αλλά αναδείχθηκε και «Πρώτη των Πρώτων» συνολικά στα αντίστοιχα τμήματα σε ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η σπουδαία αυτή διάκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία συνυπολογίζοντας τις σύνθετες απαιτήσεις των εξετάσεων (γενική παιδεία, θεωρητικά μουσικά μαθήματα και τεχνική εκτέλεση οργάνου/τραγουδιού), επιβεβαιώνοντας το σπάνιο ταλέντο, το ήθος και την αφοσίωση της μαθήτριας.

Στο 95% η εισαγωγή στα ΑΕΙ για το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Πέραν της ιστορικής πρωτιάς, το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις στο σύνολο των υποψηφίων του, με το ποσοστό εισαγωγής σε Πανεπιστημιακά Τμήματα να αγγίζει το 95% των τελειόφοιτων και μάλιστα σε σχολές υψηλής ζήτησης, με την πλειονότητα να εισάγεται σε σχολές της 1ης τους προτίμησης.

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Παρά το απαιτητικό διπλό πρόγραμμα σπουδών (γενικής και μουσικής παιδείας), οι μαθητές απέδειξαν την ευρύτητα των δυνατοτήτων τους, εξασφαλίζοντας θέσεις σε κορυφαία επιστημονικά πεδία. Τελειόφοιτοι του σχολείου εισάγονται σε περιζήτητα τμήματα όπως Ιατρική, Νομική, Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Χημείας, Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Γεωλογίας, Επιστημών Τροφίμων, Οικονομικά, Λογιστική, Φυσικοθεραπεία, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ψυχολογίας, Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Παιδαγωγικά, καθώς και στα Τμήματα Θεάτρου και Κινηματογράφου.

Φυσικά, δεσπόζουσα είναι η παρουσία των τελειόφοιτων στα Μουσικά Τμήματα με αθρόα εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των πανεπιστημίων ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, Ιονίου και Άρτας.

Επιτυχίες και εκτός συνόρων

Η ανοδική πορεία των μαθητών του Μ.Σ.Θ. ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, καθώς δύο ακόμη τελειόφοιτοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού με ολική ή μερική υποτροφία (εκτός διαδικασίας Πανελλαδικών), αποδεικνύοντας ότι τα εφόδια του σχολείου στέκονται επάξια στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο.

Η Διευθύντρια, οι Υποδιευθυντές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης εξέφρασαν τα θερμότερα συγχαρητήριά τους στη Μάρθα-Θέμιδα Κατσουγιαννοπούλου, σε όλους τους επιτυχόντες, καθώς και στις οικογένειές τους, εύχομαινοι το νέο ακαδημαϊκό ταξίδι των παιδιών να είναι γεμάτο όνειρα και δημιουργία.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πανελλήνιες