panelladikesb
ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2025

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τους υποψήφιους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2025 που αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, αναπηρίες ή ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες, διευκρινίζοντας τις περιπτώσεις και τις διαδικασίες για προφορική εξέταση.

Α. Υποψήφιοι που εξετάζονται προφορικά

Οι υποψήφιοι μπορούν να εξεταστούν προφορικά, κατόπιν αίτησής τους, εάν αντιμετωπίζουν τις ακόλουθες καταστάσεις:

Περιπτώσεις Αναπηρίας ή Σωματικών Δυσκολιών:

  • Τύφλωση ή ποσοστό αναπηρίας στην όραση τουλάχιστον 67%.
  • Μόνιμη ή προσωρινή κινητική αναπηρία τουλάχιστον 67% στα άνω άκρα.
  • Σπαστικότητα στα άνω άκρα.

Περιπτώσεις Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών:

  • Δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία.

Η αίτηση συνοδεύεται από απόφαση του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), βασιζόμενη σε γνωματεύσεις αρμόδιων υγειονομικών φορέων.

Περιπτώσεις Κοινωνικών ή Συναισθηματικών Δυσκολιών:

  • Σύνθετες γνωστικές ή συναισθηματικές δυσκολίες, κακοποίηση, γονεϊκή παραμέληση ή ενδοοικογενειακή βία.

  • Προσκόμιση αξιολογικής έκθεσης από το ΚΕΔΑΣΥ και, εφόσον απαιτείται, βεβαιώσεις από δημόσια νοσοκομεία, δικαστικές αρχές ή εισαγγελέα ανηλίκων.

Οι αιτήσεις για προφορική εξέταση κατατίθενται στο λύκειο κατάθεσης της αίτησης συμμετοχής στις Πανελλαδικές, συνοδευόμενες από τις απαραίτητες αποφάσεις και δικαιολογητικά.

Η εγκύκλιος επισημαίνει τη σημασία της έγκαιρης υποβολής των αιτήσεων για την απρόσκοπτη συμμετοχή στις εξετάσεις και την παροχή των αναγκαίων διευκολύνσεων.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Βαθμολογίες κάτω από τη βάση... να φάνε και οι κότες! Μα τι συμβαίνει επιτέλους;

Πανελλήνιες 2025: Με ποια κριτήρια επιλέγω σχολές για το Μηχανογραφικό μου;

Που θα ανέβουν οι βάσεις

Μηχανογραφικό 2025: Αυτός είναι ο χάρτης των αντιστοιχιών για 96 Τμήματα - Οι μεγάλες αλλαγές

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμναστική
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!
Από τον αυλό στον Spotify: Γιατί η μουσική ήταν (και παραμένει) το καλύτερο «εργαλείο» άσκησης
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!