Πανελλήνιες 2024: Τι αλλάζει σε Επιστημονικά Πεδία και Συντελεστές Βαρύτητας
Αλλαγές θα δουν οι μαθητές στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2024 αναφορικά με τα Επιστημονικά Πεδία, αλλά και τους συντελεστές βαρύτητας

Μεταβολές πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας στην κατάταξη Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2024.

Οι τροποποιήσεις

Ειδικότερα  τροποποιείται η κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία, ως εξής:

  1. Στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών προστίθεται το Τμήμα: Ψυχολογίας (Διδυμότειχο) ΔΠΘ με ισχύ από τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024.
  2. Στο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών προστίθεται: Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) – Κατεύθυνση Επιχειρησιακής Υποστήριξης – Ραδιοναυτίλοι Στρατιωτικές Σχολές με ισχύ από τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2025.
  3. Στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, το Τμήμα «Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών» του Πανεπιστημίου Κρήτης με έδρα το Ρέθυμνο, μετονομάζεται σε Τμήμα «Φιλοσοφίας» και έναρξη ισχύος από τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024.

Τμήμα Ψυχολογίας στη Θράκη

Επίσης, δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι Συντελεστές Βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΓΕΛ για εισαγωγή στο νέο Τμήμα Ψυχολογίας, στο Διδυμότειχο, του Δημοκρίτεου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ειδικότερα, το τμήμα εντάσσεται στο 1ο Επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες), με τους εξής Συντελεστές Βαρύτητας:

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 25%. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 25%. ΙΣΤΟΡΙΑ 25%. ΛΑΤΙΝΙΚΑ 25%.

Ειδήσεις, θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες 2024 - Βάσεις εισαγωγής

Μηχανογραφικό 2024: Αφιέρωμα στα τμήματα Πληροφορικής των δημόσιων ΑΕΙ

Σχολές έως 15.000 μόρια με επαγγελματικές ευκαιρίες

Μηχανογραφικό: Διαφοροποιήσεις στις επιλογές των υποψηφίων και επιλογές που εκπλήσσουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα