ΕΝΕΡΥΠ: Ζητά συγκρότηση Επιτροπών Πανελλαδικών Εξετάσεων με διοικητικούς στις θέσεις Γραμματέων
Συγκρότηση Επιτροπών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη συγκρότηση Επιτροπών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024.

Πιο συγκεκριμένα, «η Ένωση Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας (ΕΝΕΡΥΠ) επικοινωνεί μαζί σας, για να σας υπενθυμίσει την απορρέουσα εκ του νόμου και κατά προτεραιότητα τοποθέτηση στις ανωτέρω επιτροπές των διοικητικών υπαλλήλων για την γραμματειακή τους υποστήριξη, στις θέσεις των Γραμματέων και Βοηθών Γραμματέων και του λοιπού διοικητικού προσωπικού, όπου προβλέπεται».

Υπενθυμίζεται, ακόμα, ότι στους ανωτέρω ορισμούς δεν διαχωρίζονται οι υπηρετούντες διοικητικοί υπάλληλοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των ΣΑΕΚ και των ΚΕΔΑΣΥ, των οποίων η διαθεσιμότητα πρέπει να αναζητείται με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που πρέπει να απευθύνει η οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση

«Κυρίες/ Κύριοι Διευθύντριες/ Διευθυντές

Με την ευκαιρία του επικείμενου ορισμού των Επιτροπών των Εξεταστικών και Βαθμολογικών κέντρων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2024, η Ένωση Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας (ΕΝΕΡΥΠ) επικοινωνεί μαζί σας, για να σας υπενθυμίσει την απορρέουσα εκ του νόμου και κατά προτεραιότητα τοποθέτηση στις ανωτέρω επιτροπές των διοικητικών υπαλλήλων για την γραμματειακή τους υποστήριξη, στις θέσεις των Γραμματέων και Βοηθών Γραμματέων και του λοιπού διοικητικού προσωπικού, όπου προβλέπεται.

Επισημαίνουμε δε ότι στους ανωτέρω ορισμούς δεν διαχωρίζονται οι υπηρετούντες διοικητικοί υπάλληλοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των ΣΑΕΚ και των ΚΕΔΑΣΥ, των οποίων η διαθεσιμότητα πρέπει να αναζητείται με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που πρέπει να απευθύνει η οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επειδή, στα προηγούμενα χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων των συναδέλφων μας διοικητικών υπαλλήλων, τόσο για τις ελάχιστες τοποθετήσεις όσο και για τους αναιτιολόγητους αποκλεισμούς τους, από τις Επιτροπές Εξετάσεων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, των Λυκείων και των Βαθμολογικών Κέντρων, σας καλούμε να εφαρμόσετε την νομοθεσία και την χρηστή διοίκηση και με πνεύμα συνεργασίας και συναδελφικότητας να μεριμνήσετε για την δίκαιη και ισότιμη τοποθέτηση και των διοικητικών υπαλλήλων στις ανωτέρω επιτροπές.

Είναι γεγονός, ότι παρατηρούνται φαινόμενα τόσο αποκλεισμού του διοικητικού προσωπικού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά και στο σύνολο των εξετάσεων που υλοποιούνται από τις Υπηρεσίες μας, όπως οι εξετάσεις Ιθαγένειας, ΑΣΕΠ, κ.ά., όσο και «μονίμων» τοποθετήσεων ορισμένων που σκανδαλωδώς επαναλαμβάνονται κάθε έτος.

Έτσι, υπάρχουν συνάδελφοι μας που έχουν διανύσει τον εργασιακό τους βίο και  δεν έχουν οριστεί ούτε μία φορά έστω βοηθοί γραμματέα ή επιτηρητές και άλλοι που συνήθως «τυχαίνει» να ορίζονται, προφανώς θα είναι αναντικατάστατοι.

Για όλα τα ανωτέρω σας καλούμε το διοικητικό έργο όλων των ανωτέρω επιτροπών να υλοποιείται από το διοικητικό προσωπικό των Υπηρεσιών μας, να υπάρχει διαφάνεια και εναλλαγή των υπαλλήλων στους ορισμούς και να υπάρχει εφαρμογή της δεοντολογίας και της ισονομίας.

Ευελπιστούμε για έναν τόσο αδιάβλητο θεσμό, όπως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να μην αναγκαστούμε να προβούμε σε συγκεκριμένες και ονομαστικές πλέον καταγγελίες, διότι τότε όλοι μας θα αποδειχτούμε κατώτεροι των περιστάσεων και του ρόλου μας.»

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lykos
Γιατί ουρλιάζουν οι λύκοι;
Μια πρόσφατη έρευνα από πανεπιστήμια της Ελβετίας και της Αυστρίας δείχνει ότι πίσω από το ουρλιαχτό τους κρύβεται κάτι περισσότερο από μια απλή...
Γιατί ουρλιάζουν οι λύκοι;
kintsugi
Kintsugi: η ιαπωνική τέχνη που μετατρέπει τα ατυχήματα σε ομορφιά
Η τέχνη του Kintsugi γεννήθηκε στην Ιαπωνία τον 15ο αιώνα και έχει να κάνει με την αποκατάσταση κεραμικών και πορσελάνινων σκευών που έσπασαν.
Kintsugi: η ιαπωνική τέχνη που μετατρέπει τα ατυχήματα σε ομορφιά