μηχανογραφικο
Πανελλήνιες 2023 - Μηχανογραφικό: Το ΦΕΚ με την αντιστοιχία των Τμημάτων

Πανελλήνιες 2023 - Μηχανογραφικό: Όπως είναι γνωστό οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2023 λήγουν την ερχόμενη  Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 στις 24:00μ.μ..

Στο πλαίσιο αυτό δημοσιεύουμε για την ενημέρωση των υποψηφίων την αντιστοιχία των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών που καθορίστηκε για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ.

Στην απόφαση περιλαμβάνονται 3 πίνακες:

 – Ο Πίνακας Α – ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, όπου περιλαμβάνονται 327 Τμήματα (Οπου αναφέρονται «Νέα Τμήματα» στον Πίνακα, νοούνται Τμήματα που έχουν ιδρυθεί με τους ν. 4521/2018 (Α’ 38), ν. 4559/2018 (Α’ 142), ν. 4589/2019 (Α’ 13) και ν. 4610/2019 (Α’ 70).

 – Ο Πίνακας Β΄ – ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ Ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Β.1 – ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  με μια (1) ομάδα αντιστοίχισης.

 Β.2 – ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΜΗΜΑΤΑ με δυο (2) ομάδες αντιστοίχισης.

– Ο Πίνακας Γ΄- ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ Ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, όπου περιλαμβάνονται 93 Τμήματα.

Η απόφαση

Καθορίζουμε την αντιστοιχία των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, ως ακολούθως:

Για την απόφαση ελήφθησαν υπόψη μεταξύ άλλων:

  • Το υπό στοιχεία 54818/Ζ1/17.05.2023 έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) για τη διατύπωση της γνώμης του Ανώτατου Συμβουλίου της Αρχής σχετικά με τις αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.
  • H απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, που ελήφθη στην υπ’ αρ. 47/14.06.2023 συνεδρίασή του (υπό στοιχεία 34983ΕΞ/14.06.2023 έγγραφο και από 19/06/2023 ηλεκτρονικό μήνυμα της Αρχής), με την οποία διατυπώθηκε η γνώμη της ΕΘ.Α.Α.Ε. για τις αντιστοιχίες των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βενζίνη
Γιατί το πλήρες γέμισμα στο ρεζερβουάρ μπορεί να κοστίζει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις
Με τις τιμές των καυσίμων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, κάθε συνήθεια που σχετίζεται με τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Γιατί το πλήρες γέμισμα στο ρεζερβουάρ μπορεί να κοστίζει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις
Σφέλα τυρί
Παραδοσιακή σφέλα: Πώς να φτιάξετε το κορυφαίο τυρί της Πελοποννήσου στο σπίτι
Οδηγός βήμα-βήμα για την παρασκευή της αυθεντικής σφέλας – Τι πρέπει να προσέξετε στην παστερίωση, το πήξιμο και τον χρόνο ωρίμανσης
Παραδοσιακή σφέλα: Πώς να φτιάξετε το κορυφαίο τυρί της Πελοποννήσου στο σπίτι