χρηστος κιττας
«Θέλω να θυμάστε όμως, ότι Παιδεία  δεν είναι μόνο η εκπαίδευση, δεν είναι  μόνο η γνώση.  Παιδεία με την ευρύτερη έννοια είναι οι αξίες, τα ιδανικά, η έγνοια για τον συνάνθρωπο, για το περιβάλλον, η πνευματική καλλιέργεια γενικά»

Μήνυμα προς τους υποψήφιους ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεωναπέστειλε σήμερα ο υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Χρήστος Κίττας.

Ο κ.Κίττας τονίζει ότι το Υπουργείο έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει  τις συνθήκες της ηρεμίας και της ασφάλειας, οι οποίες απαιτούνται προκειμένου στις εξετάσεις, που ξεκινούν αύριο οι υποψήφιοι να αποδώσουν τα μέγιστα.

To μήνυμα του Χρήστου Κίττα προς τους υποψήφιους

Αγαπητά μας παιδιά,

Ξημερώνει για εσάς η «μεγάλη ημέρα», η ημέρα που κορυφώνονται οι προσπάθειες  ενός ολόκληρου χρόνου, και όχι μόνο. Η  ημέρα που θα σας ανοίξει την πόρτα στον επόμενο κύκλο της ζωής σας.

Εύχομαι να επιτύχετε τους στόχους σας και να στοχεύσετε  ακόμη ψηλότερα, να αξιοποιήσετε όλους τους εκπαιδευτικούς  δρόμους  που έχετε στη διάθεσή σας  και να επιλέξετε εκείνον που σας ταιριάζει, και κυρίως να μην σταματήσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας,  μέχρι να τα πετύχετε.

Το Γυμνάσιο αλλά και το Λύκειο  σας εφοδίασαν με γνώσεις και δεξιότητες, οι οποίες θα εμπλουτιστούν  στο επόμενο  στάδιο της ζωής σας που ξεκινάει σήμερα.  Θέλω να θυμάστε όμως, ότι Παιδεία  δεν είναι μόνο η εκπαίδευση, δεν είναι  μόνο η γνώση.  Παιδεία με την ευρύτερη έννοια είναι οι αξίες, τα ιδανικά, η έγνοια για τον συνάνθρωπο, για το περιβάλλον, η πνευματική καλλιέργεια γενικά.  Επομένως, ζητούμενο για εσάς θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό . Η Παιδεία που θα σας οδηγήσει στην πραγματοποίηση των ονείρων σας και θα σας εφοδιάσει  κατάλληλα για να αντιμετωπίζετε, αλλά και να συμμετέχετε στην επίλυση των προβλημάτων της δοκιμαζόμενης Ανθρωπότητας.

Στο Υπουργείο μας, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε τις συνθήκες της ηρεμίας και της ασφάλειας, οι οποίες απαιτούνται προκειμένου στις εξετάσεις, που ξεκινούν αύριο, να αποδώσετε τα μέγιστα. Είμαστε πάντα στο πλευρό σας, αλλά και στο πλευρό των γονιών σας, των δασκάλων και των καθηγητών σας, και όλων όσοι σας στήριξαν στο δύσκολο αγώνα της προετοιμασίας σας.

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Δύναμη και Καλή Επιτυχία στους στόχους σας.

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Που θα ανέβουν οι βάσεις

«Απογείωση» στις Πανελλαδικές: Η επιλοχίας των Απάτσι με 19.360 μόρια ανοίγει φτερά για το Πανεπιστήμιο

Μηχανογραφικό 2025: Αυτός είναι ο χάρτης των αντιστοιχιών για 96 Τμήματα - Οι μεγάλες αλλαγές

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
Σοφία Ζαχαράκη: Δύο τομές για την παιδεία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
paideias
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026
Πρόσκληση εκπαιδευτικών για Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα Τμήματα στην Κρήτη
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026
οπεκε
Νέοι διάλογοι-φωτιά για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@@θεί ο υπουργός και όλοι, κανονίστε τα»
Νέοι διάλογοι έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μεγάλο φαγοπότι στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέοι διάλογοι-φωτιά για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@@θεί ο υπουργός και όλοι, κανονίστε τα»