Πανελλήνιες 2023: Σήμερα αρχίζει η υποβολή αιτήσεων των πληγέντων της τραγωδίας στα Τέμπη
Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2023: Υποβολή δικαιολογητικών πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών από σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου έως Τρίτη 06 Ιουνίου

Από σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου, αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που είναι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών εγγράφων λήγει την Τρίτη 6 Ιουνίου του 2023.

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση.

Οι σχετικές διατάξεις εφαρμόζονται για τους υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

α) οι οποίοι επέβαιναν στις αμαξοστοιχίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και

β) των οποίων τα τέκνα, οι γονείς, οι αδελφοί και οι σύζυγοι ή συμβίοι απεβίωσαν ή απέκτησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του πενήντα τοις εκατό (50%) εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Στις ανωτέρω δύο (α+β) περιπτώσεις εμπίπτουν δύο κατηγορίες υποψηφίων:

i) Όσοι υπέβαλαν αίτηση – δήλωση και θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής ή επαναληπτικής εξεταστικής περιόδου του έτους 2023, (ΚΕΦ.3Α+Γ της Απόφασης)

ii) Όσοι πρόκειται να μετέχουν στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Α.Ε.Α., με το ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), χωρίς νέα εξέταση, ΜΟΝΟ για το έτος 2023. (ΚΕΦ.3Β+Γ της Απόφασης).

Τι πρέπει να κάνουν οι διευθυντές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Οι Διευθυντές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα ενημερώσουν τυχόν δικαιούχους-υποψηφίους (είτε τελειοφοίτους είτε αποφοίτους) να υποβάλουν εντός της προθεσμίας από 23-5-2023 ως και 6-6-2023 την αίτηση με τα δικαιολογητικά.

Επίσης θα τους ενημερώσουν για το νέο μηχανογραφικό του Σεπτεμβρίου. Την αμέσως επόμενη μέρα της λήξης της προθεσμίας θα διαβιβάσουν τα σχετικά στις οικείες ΔΔΕ. Αν τυχόν προκύψει δικαιούχος-υποψήφιος που θα συμμετάσχει τελικά στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2023, θα τον ενημερώσουν για το νέο μηχανογραφικό δελτίο μετά τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι Διευθυντές Δ.Ε. θα συγκεντρώσουν όλα τα σχετικά έγγραφα από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ευθύνης τους και θα τα αποστείλουν άμεσα στην Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘ (Ανδρέα Παπανδρέου 37 – 15180 – Μαρούσι).

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekloges
Νέα σύνθεση στο Δ.Σ. των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου – Πρωτιά για την Αγωνιστική Συσπείρωση
Η κάλπη της 9ης Δεκεμβρίου ανέδειξε νέα σύνθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο με αυξημένη συμμετοχή και ξεκάθαρη κατανομή δυνάμεων.
Νέα σύνθεση στο Δ.Σ. των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου – Πρωτιά για την Αγωνιστική Συσπείρωση
Lockers στα σχολεία
Ο Σχολικός τουρισμός μπορεί να συνεργήσει στην ανάπτυξη
«Με δεδομένο ότι οι ανισότητες στη χώρα μας όχι μόνο παραμένουν λόγων κρίσης αλλά και εντείνονται και διευρύνονται, είναι απόλυτη ανάγκη η στήριξη...
Ο Σχολικός τουρισμός μπορεί να συνεργήσει στην ανάπτυξη
Κωνσταντίνος–Εφραίμ Τσαγκατάκης: Ο πρώτος απόφοιτος με ολική απώλεια όρασης στο ΕΛΜΕΠΑ
Κωνσταντίνος–Εφραίμ Τσαγκατάκης: Ο πρώτος απόφοιτος με ολική απώλεια όρασης στο ΕΛΜΕΠΑ
Πρώτος απόφοιτος με ολική απώλεια όρασης στο ΕΛΜΕΠΑ – Η ιστορική στιγμή που αλλάζει τα δεδομένα στην προσβασιμότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Κωνσταντίνος–Εφραίμ Τσαγκατάκης: Ο πρώτος απόφοιτος με ολική απώλεια όρασης στο ΕΛΜΕΠΑ
Σοφία Ζαχαράκη
28η Οκτωβρίου: Γιατί αποκλείστηκε από σημαιοφόρος ο μαθητής με αυτισμό
Η υπουργός Παιδείας έδωσε το πόρισμα της διερεύνησης για τον αποκλεισμό του μαθητή με αυτισμό από τη σημαία κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
28η Οκτωβρίου: Γιατί αποκλείστηκε από σημαιοφόρος ο μαθητής με αυτισμό