Πανελλήνιες 2023: Καθορισμός εξεταστέας ύλης και τρόπος εξέτασης και βαθμολόγησης των μαθημάτων
Πανελλαδικές 2023: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για την εξεταστέα ύλη και για τον τρόπο εξέτασης και βαθμολόγησης των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων

Την ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων υπενθύμισε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Υπουργός Παιδείας. 

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας  η ημερομηνία έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων θα είναι η Πέμπτη 1η Ιουνίου για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και η Παρασκευή 2 Ιουνίου για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εξεταστέα ύλη για όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων καθώς και τον τρόπο εξέτασης και βαθμολόγησης των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων.

1. Πανελλήνιες 2023: Η εξεταστέα ύλη

Η εξεταστέα  ύλη  για το έτος 2023 για τα μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλαδικές 2023 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ’ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ’ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Δείτε ΕΔΩ

2. Πανελλήνιες 2023: Ο νέος τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων

1. Τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις και περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων (π.χ. σύντομης απάντησης, ελεύθερης ανάπτυξης). Οι ερωτήσεις είναι ανάλογες με εκείνες που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια και στις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), διατρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης, ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων και είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας. Οι υποψήφιοι απαντούν υποχρεωτικά σε όλα τα θέματα.

2. Ο τρόπος εξέτασης των παρακάτω μαθημάτων εφαρμόζεται για τους/τις υποψηφίους/ες πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.

3. Σε περίπτωση κατά την οποία ένα θέμα αναλύεται σε υποερωτήματα, η βαθμολογία που προβλέπεται για αυτό κατανέμεται ισότιμα στα επιμέρους ερωτήματα, εκτός αν κατά την ανακοίνωση των θεμάτων καθορίζεται διαφορετικός βαθμός για κάθε ένα από αυτά.

4. Η διάρκεια της γραπτής εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων είναι τρίωρη (3), εκτός αν, σε ειδικές περιπτώσεις, ορίζεται διαφορετικά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Ακολουθούν οι οδηγίες ανά μάθημα, δείτε τις στο ΦΕΚ

Δείτε το ΦΕΚ

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidoma_thermansis.jpg
Επίδομα θέρμανσης 2025: Ποιοι θα πάρουν δόση με 1.200 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα
«Πρεμιέρα» έκανε το πετρέλαιο θέρμανσης - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αίτηση και τα ποσά ανά περιοχή
Επίδομα θέρμανσης 2025: Ποιοι θα πάρουν δόση με 1.200 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα
askt
Καταγγελίες για την ΑΣΚΤ: «Υποστελέχωση, εκφοβισμός και απειλές για ΕΔΕ»
«Αναβρασμός» στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών: «Πρακτικές εκφοβισμού μέσω απειλών για ΕΔΕ και πειθαρχικές διώξεις εις βάρος φοιτητών και μελών ΔΕΠ»
Καταγγελίες για την ΑΣΚΤ: «Υποστελέχωση, εκφοβισμός και απειλές για ΕΔΕ»
ΓΑΖΑ
Έσπασε η εκεχειρία στη Γάζα: Επιθέσεις της Χαμάς στη Ράφα – Αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ
Έκρηξη βίας στη Ράφα: Νέες αεροπορικές επιδρομές του IDF στη Γάζα - «Δεν παραβιάσαμε την εκεχειρία» υποστηρίζει η Χαμάς
Έσπασε η εκεχειρία στη Γάζα: Επιθέσεις της Χαμάς στη Ράφα – Αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ