Εκπαίδευση 0

Πώς η ΕΒΕ πετσόκοψε τους εισακτέους στα Πανεπιστήμια: Μείωση – σοκ κατά τα 22% των εισαγωγών στα ΑΕΙ

Πανεπιστήμιο-Φοιτητές
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Κατά 22% μειώθηκε η εισαγωγή των αποφοίτων του λυκείου στα ΑΕΙ από το 2020 στο 2021 ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ).

Μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση κατάφερε να «πετσοκόψει» τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ κατά 22%, όπως προκύπτει από την «Ετήσια Έκθεση για την Ποιότητα της Ανώτατης Εκπαίδευσης 2021», η οποία παραδόθηκε χτες, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων αλλά και στην υπουργό Παιδείας.

Η έκθεση συντάσσεται από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και αποτελεί μια αποτύπωση της κατάστασης της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα για το 2021. Στην ενότητα σχετικά με τη συγκριτική παρουσίαση επιτυχόντων στα ελληνικά ΑΕΙ (2020-2021), ως βασικό συμπέρασμα αναδεικνύεται η συνολική μείωση του αριθμού των επιτυχόντων κατά 22% από το 2020 στο 2021, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Διαβάστε ακόμα στο ethnos.gr

Η εκλογική… πολιορκία του κέντρου: Τα όπλα της κυβέρνησης και τα «αδύναμα» σημεία

Qatar Gate: Ο Παντσέρι συνεργάζεται με τις βελγικές Αρχές και δίνει ονόματα - Ποιους εμπλέκει στο σκάνδαλο

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση