fek
Πανελλαδικές Εξετάσεις : Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ.151/17897/ Β6/07-02-2014 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας «Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 6069/28-11-2022 η υπ. αριθμ. πρωτ. Φ.153/147462/Α5 Κοινή Απόφαση (ΚΥΑ) της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως και του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη με την οποία τροποποιείται η υπό στοιχεία Φ.151/17897/ Β6/07-02-2014 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας “Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση” (Β’ 358).

Για τη νέα ΚΥΑ ελήφθη υπόψη μεταξύ άλλων:

Η υπό στοιχεία 484-2η ορθή επανάληψη/13-05-2022 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κε.Σ.Υ.

Η υπό στοιχεία Φ.1/Γ/632/146639/Β1/15-11-2022 εισήγηση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ.151/17897/Β6/ 07-02-2014-02-2014 Κοινής Απόφασης “Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση” (Β’ 358), ως ακολούθως:

Α. Στο άρθρο 3 της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται η παρ. 6 ως εξής:

“6. α. Πιστοποιητικά Διαπίστωσης Πάθησης που έχουν ήδη εκδοθεί από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων ή την Επιτροπή Εξέτασης Ενστάσεων του ΚΕΣΥ από την 31-10-2017 (ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ της υπό στοιχεία Φ.151/180552/Α5/25-10-2017 κοινής υπουργικής απόφασης, Β’ 3822) έως τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της παρούσας κοινής υπουργικής απόφασης, παραμένουν σε ισχύ. β. Πιστοποιητικά Διαπίστωσης Πάθησης με κωδικούς 1, 26, 39, 50 και 55, δεν θα εκδίδονται εφεξής, εφόσον πλέον αυτοί καταργούνται και ενσωματώνονται σε άλλους κωδικούς σύμφωνα με το συνημμένο στην παρούσα πίνακα παθήσεων.”.

β. Ο πίνακας του παραρτήματος της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής: Πιστοποιητικά Διαπίστωσης Πάθησης με κωδικούς 1, 26, 39, 50 και 55, δεν θα εκδίδονται εφεξής, εφόσον πλέον αυτοί καταργούνται και ενσωματώνονται σε άλλους κωδικούς σύμφωνα με το συνημμένο στην παρούσα πίνακα παθήσεων.»

Β. Ο πίνακας του παραρτήματος της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής:

Δείτε ΕΔΩ τις 105 παθήσεις στο ΦΕΚ 

 

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Βαθμολογίες κάτω από τη βάση... να φάνε και οι κότες! Μα τι συμβαίνει επιτέλους;

Πανελλήνιες 2025: Με ποια κριτήρια επιλέγω σχολές για το Μηχανογραφικό μου;

Που θα ανέβουν οι βάσεις

Μηχανογραφικό 2025: Αυτός είναι ο χάρτης των αντιστοιχιών για 96 Τμήματα - Οι μεγάλες αλλαγές

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οσομπουκο
Οσομπούκο με μελιτζάνες: Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και άρωμα καλοκαιριού
Το οσομπούκο, μαγειρεύεται με καλοκαιρινές μελιτζάνες και ώριμες ντομάτες, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και υφή.
Οσομπούκο με μελιτζάνες: Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και άρωμα καλοκαιριού
ΚΙΜΟΥΛΗΣ ΔΟΥΚΑ
Καταδίκη Γιώργου Κιμούλη: 20 μήνες με αναστολή για ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση – Η μήνυση της Ζέτας Δούκα
Νέο κεφάλαιο στη δικαστική διαμάχη των δύο ηθοποιών – Ποιο ήταν το ιστορικό και πώς κατέληξε το δικαστήριο
Καταδίκη Γιώργου Κιμούλη: 20 μήνες με αναστολή για ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση – Η μήνυση της Ζέτας Δούκα
trikeri
Διακοπές με μικρό κόστος στα δύο λιγότερο γνωστά διαμάντια του Αιγαίου
Αν η επιθυμία σου για καλοκαιρινές διακοπές συγκρούεται με την ανάγκη για οικονομία, υπάρχουν ακόμα γωνιές στο Αιγαίο που προσφέρουν χαλάρωση,...
Διακοπές με μικρό κόστος στα δύο λιγότερο γνωστά διαμάντια του Αιγαίου