Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022: Η αποθέωση των στρεβλώσεων

Όπως είναι γνωστό υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες, που είχαν την «ατυχία» να επιλέξουν σχολές με ειδικά μαθήματα τον καιρό της ΕΒΕ, αποκλείστηκαν από σχολές και τμήματα της προτίμησής τους. Κοντολογίς, είχαμε μια σαλάτα αποτελεσμάτων που δεν επέτρεπε υποψηφίους με υψηλές βαθμολογίες να πιάσουν τη σχολή της προτίμησής τους λόγω των παράδοξων τεχνικών της ΕΒΕ.

Πέρσι, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021 πολλοί υποψήφιοι, με πολύ υψηλές βαθμολογίες, πολύ υψηλότερες από τη βάση εισαγωγής που ήθελαν οι σχολές δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε αυτές λόγω των στρεβλώσεων της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Για παράδειγμα ο Κατάκαλος Διονύσης μαθητή του 1oυ προτύπου Λυκείου Αθηνών  που αν και κατάφερε με κόπο να συγκεντρώσει 20.988 μονάδες στο σύνολο (17.898 μονάδες στα μαθήματα και 3.090 στο σχέδιο), δηλαδή 1.838 μονάδες πάνω από την περσινή βάσηδεν θα μπόρεσε να εισαχθεί στο ΕΜΠ, ούτε στην δεύτερη επιλογή του που ήταν το ΑΠΘ. Αυτό συνέβη γιατί στο ελεύθερο σχέδιο η βαθμολογία του ήταν 13.6 μονάδες ενώ η ΕΒΕ του αντίστοιχου ειδικού μαθήματος ήταν 14.0. Έτσι για 0.43 μονάδες στο ελεύθερο σχέδιο του στερήθηκε η θέση για την οποία πάλεψε.

Πέρσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης παραδέχτηκε ότι όντως υπήρξαν παιδιών όπου παιδιά έγραψαν καλά αλλά δεν έπιασαν την ΕΒΕ του πανεπιστημίου. «Οι κανόνες είναι γνωστοί εκ των προτέρων κι αν υπάρχουν κάποιες ειδικές περιπτώσεις, εδώ είμαστε να διορθώσουμε κάποιες στρεβλώσεις» είπε ο Πρωθυπουργός.

Η αποθέωση των στρεβλώσεων

 

Έναν χρόνο μετά, σήμερα, παραθέτουμε, ενδεικτικά, την παρακάτω «εικόνα» υποψήφιας, η οποία είναι περισσότερο εύγλωττη από χίλιες λέξεις που λένε οι Κινέζοι, για τη στρέβλωση της ΕΒΕ.

bathmologia.jpg

Η υποψήφια κατάφερε με κόπο να συγκεντρώσει 17.010 μονάδες στο σύνολο, δηλαδή 2.530 μονάδες πάνω από την φετινή βάση της σχολής που ήθελε (η φετινή βάση της σχολής ήταν 14.480).

Όμως έμαθε ότι παρότι τα πήγε τόσο καλά δεν θα μπορέσει να εισαχθεί στο Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αυτό συμβαίνει γιατί στην ξένη γλώσσα  η βαθμολογία του ήταν 13.70 μονάδες ενώ η ΕΒΕ του αντίστοιχου ειδικού μαθήματος ήταν 14.10. Έτσι για 0.40 μονάδες στην ξένη γλώσσα  της στερείται η θέση για την οποία πάλεψε, και την οποία θα είχε κατακτήσει πανηγυρικά με οποιοδήποτε προηγούμενο σύστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Φωτιά στον Κολωνό
Φωτιά στον Κολωνό: Ποινική δίωξη στον πατέρα του 5χρονου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος
Δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο στον πατέρα του 5χρονου που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Φωτιά στον Κολωνό: Ποινική δίωξη στον πατέρα του 5χρονου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος