Ποια Σχολή επέλεξε η «πρώτη των πρώτων» (19.890 μόρια) των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Η «πρώτη των πρώτων» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, η μαθήτρια που έπιασε άριστα σχεδόν και στα 4 μαθήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου

Η Εύη Χαρίλα, με τους εντυπωσιακούς βαθμούς 20 Μαθηματικά, 20 Χημεία, 19,9 στη Φυσική και 19,6 στην Έκθεση πέτυχε σχεδόν την απόλυτη βαθμολογία (19.890 μόρια).  

Από τα θρανία του 4ου Λυκείου Λαμίας, η αριστούχος μαθήτρια Εύη Χαρίλα, από Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στα αμφιθέατρα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η «πρώτη των πρώτων» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, η μαθήτρια που έπιασε άριστα σχεδόν και στα 4 μαθήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου, επέλεξε τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Αθήνα)

Η επιλογή έγινε μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της.

Η Εύη, αυτές τις ημέρες ξεκίνησε τις διακοπές της στην Πάρο και από το όμορφο Κυκλαδιτικό νησί, μοιράστηκε μαζί μας τις επόμενες σκέψεις και τα σχέδια της, ως φοιτήτρια πλέον του ΕΜΠ.

«Από μικρή λάτρευα τα μαθηματικά. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θα ήθελα να γίνω καθηγήτρια μαθηματικών. Αργότερα στο Λύκειο άρχισε να μου αρέσει πολύ και η Φυσική και όταν το συζήτησα άρχισα να ψάχνω περισσότερο σχετικά με τις ευκαιρίες που θα ήθελα να μου προσφέρει το αντικείμενο των σπουδών μου».

Όπως μας είπε λίγο πριν την τελική επιλογή βρισκόταν μεταξύ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και της Σχολής Μηχανικών Αεροσκαφών (ΣΜΑ) της Ικάρων, αλλά επέλεξε το πρώτο.

«Στην περίπτωση της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, είδα το πρόγραμμα σπουδών, ενημερώθηκα για τη διαρκή εξέλιξη και προοπτικές της επιστήμης και πιστεύω ότι είναι αυτό που με αρέσει. Θέλω να ασχολούμαι με αντικείμενα που εξελίσσονται και βασίζονται στην έρευνα ώστε μαζί τους να εξελίσσομαι και γω. Τα μαθήματα είναι δύσκολα, αλλά νομίζω αυτό είναι το ενδιαφέρον», μας λέει και πραγματικά αυτό δε μας εκπλήσσει!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Ολοκληρώθηκε το 6ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΔιΣ: Εστίαση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις
Γόνιμος επιστημονικός διάλογος για τη διεθνή αστάθεια, τον ρόλο της ΕΕ και τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο
Ολοκληρώθηκε το 6ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΔιΣ: Εστίαση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις
σχολείο
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: Έως 430.000 λιγότεροι μαθητές μέχρι το 2035
Κλειστές σχολικές μονάδες, άδεια θρανία και γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλάζουν τον χάρτη της εκπαίδευσης
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: Έως 430.000 λιγότεροι μαθητές μέχρι το 2035