ειδικη αγωγή
Η «πρώτη των πρώτων» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, η μαθήτρια που έπιασε άριστα σχεδόν και στα 4 μαθήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου

Η Εύη Χαρίλα, με τους εντυπωσιακούς βαθμούς 20 Μαθηματικά, 20 Χημεία, 19,9 στη Φυσική και 19,6 στην Έκθεση πέτυχε σχεδόν την απόλυτη βαθμολογία (19.890 μόρια).  

Από τα θρανία του 4ου Λυκείου Λαμίας, η αριστούχος μαθήτρια Εύη Χαρίλα, από Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στα αμφιθέατρα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η «πρώτη των πρώτων» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, η μαθήτρια που έπιασε άριστα σχεδόν και στα 4 μαθήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου, επέλεξε τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Αθήνα)

Η επιλογή έγινε μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της.

Η Εύη, αυτές τις ημέρες ξεκίνησε τις διακοπές της στην Πάρο και από το όμορφο Κυκλαδιτικό νησί, μοιράστηκε μαζί μας τις επόμενες σκέψεις και τα σχέδια της, ως φοιτήτρια πλέον του ΕΜΠ.

«Από μικρή λάτρευα τα μαθηματικά. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θα ήθελα να γίνω καθηγήτρια μαθηματικών. Αργότερα στο Λύκειο άρχισε να μου αρέσει πολύ και η Φυσική και όταν το συζήτησα άρχισα να ψάχνω περισσότερο σχετικά με τις ευκαιρίες που θα ήθελα να μου προσφέρει το αντικείμενο των σπουδών μου».

Όπως μας είπε λίγο πριν την τελική επιλογή βρισκόταν μεταξύ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και της Σχολής Μηχανικών Αεροσκαφών (ΣΜΑ) της Ικάρων, αλλά επέλεξε το πρώτο.

«Στην περίπτωση της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, είδα το πρόγραμμα σπουδών, ενημερώθηκα για τη διαρκή εξέλιξη και προοπτικές της επιστήμης και πιστεύω ότι είναι αυτό που με αρέσει. Θέλω να ασχολούμαι με αντικείμενα που εξελίσσονται και βασίζονται στην έρευνα ώστε μαζί τους να εξελίσσομαι και γω. Τα μαθήματα είναι δύσκολα, αλλά νομίζω αυτό είναι το ενδιαφέρον», μας λέει και πραγματικά αυτό δε μας εκπλήσσει!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε όλα τα τμήματα

Σπούδασε Νομική, Φαρμακευτική ή Ιατρική στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου

Έκτακτο επίδομα σε 80000 ανέργους - Προλάβετε τις αιτήσεις - Εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα επιμορφωτικά σεμινάρια της παρ. 1 του άρθρου 95 είναι προαιρετική και συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή τους.
ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Η κατάταξη στα ΜΚ της προηγούμενης περίπτωσης πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το...
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Τραγικό! 5χρονο παιδί μόλις ξύπνησε άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και πέθανε σε 2 ώρες
Το παιδί όταν έφθασε στο νοσοκομείο είχε μυδρίαση στους οφθαλμούς και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του...
Τραγικό! 5χρονο παιδί μόλις ξύπνησε άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και πέθανε σε 2 ώρες