Ποια Σχολή επέλεξε η «πρώτη των πρώτων» (19.890 μόρια) των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Η «πρώτη των πρώτων» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, η μαθήτρια που έπιασε άριστα σχεδόν και στα 4 μαθήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου

Η Εύη Χαρίλα, με τους εντυπωσιακούς βαθμούς 20 Μαθηματικά, 20 Χημεία, 19,9 στη Φυσική και 19,6 στην Έκθεση πέτυχε σχεδόν την απόλυτη βαθμολογία (19.890 μόρια).  

Από τα θρανία του 4ου Λυκείου Λαμίας, η αριστούχος μαθήτρια Εύη Χαρίλα, από Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στα αμφιθέατρα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η «πρώτη των πρώτων» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, η μαθήτρια που έπιασε άριστα σχεδόν και στα 4 μαθήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου, επέλεξε τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Αθήνα)

Η επιλογή έγινε μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της.

Η Εύη, αυτές τις ημέρες ξεκίνησε τις διακοπές της στην Πάρο και από το όμορφο Κυκλαδιτικό νησί, μοιράστηκε μαζί μας τις επόμενες σκέψεις και τα σχέδια της, ως φοιτήτρια πλέον του ΕΜΠ.

«Από μικρή λάτρευα τα μαθηματικά. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θα ήθελα να γίνω καθηγήτρια μαθηματικών. Αργότερα στο Λύκειο άρχισε να μου αρέσει πολύ και η Φυσική και όταν το συζήτησα άρχισα να ψάχνω περισσότερο σχετικά με τις ευκαιρίες που θα ήθελα να μου προσφέρει το αντικείμενο των σπουδών μου».

Όπως μας είπε λίγο πριν την τελική επιλογή βρισκόταν μεταξύ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και της Σχολής Μηχανικών Αεροσκαφών (ΣΜΑ) της Ικάρων, αλλά επέλεξε το πρώτο.

«Στην περίπτωση της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, είδα το πρόγραμμα σπουδών, ενημερώθηκα για τη διαρκή εξέλιξη και προοπτικές της επιστήμης και πιστεύω ότι είναι αυτό που με αρέσει. Θέλω να ασχολούμαι με αντικείμενα που εξελίσσονται και βασίζονται στην έρευνα ώστε μαζί τους να εξελίσσομαι και γω. Τα μαθήματα είναι δύσκολα, αλλά νομίζω αυτό είναι το ενδιαφέρον», μας λέει και πραγματικά αυτό δε μας εκπλήσσει!

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συγχωνεύσεις
Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο Διοικητικό Εφετείο για την ακύρωση των συμπτύξεων τμημάτων
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά» καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στις 14:00
Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο Διοικητικό Εφετείο για την ακύρωση των συμπτύξεων τμημάτων
ypoyrgeiopaidias_aftodioikisi_9.jpg
Πίεση στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για πρόσβαση της Διοίκησης σε νομικές βάσεις δεδομένων
Η ΕΝΕΡΥΠ προειδοποιεί ότι η πολυνομία και οι συνδρομητικές υπηρεσίες αφήνουν τις υπηρεσίες της εκπαίδευσης «νομικά ανοχύρωτες»
Πίεση στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για πρόσβαση της Διοίκησης σε νομικές βάσεις δεδομένων
Μαρία Ζαχάροβα
Σκληρή επίθεση Ζαχάροβα κατά Αθήνας – Η απάντηση του ΥΠΕΞ
«Η Αθήνα ήταν από τις πρώτες πρωτεύουσες που έστειλαν στην Ουκρανία όπλα και πυρομαχικά» υποστήριξε η Μαρία Ζαχάροβα - Τι απάντησε το υπουργείο...
Σκληρή επίθεση Ζαχάροβα κατά Αθήνας – Η απάντηση του ΥΠΕΞ
Σχολική αίθουσα
«Όχι» στο κλείσιμο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας — Ξεσηκωμός από εκπαιδευτικούς και γονείς
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γλυφάδας–Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης: «Η δημόσια εκπαίδευση δεν θυσιάζεται σε λογιστικές συγχωνεύσεις»
«Όχι» στο κλείσιμο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας — Ξεσηκωμός από εκπαιδευτικούς και γονείς