mathimatiko patras
Η Ελένη Νταλαπέρα, πρώτη στη σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, μιλάει για τους στόχους της και το μεγάλο της ενδιαφέρον για την έρευνα

Πρώτη στη σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εισήχθη η πατρινή Ελένη Νταλαπέρα, έχοντας συγκεντρώσει 19.560 μόρια.

«Όταν ήλθε το μήνυμα για την εισαγωγή μου στην σχολή και μάλιστα στην πρώτη θέση ο ενθουσιασμός μου ήταν πολύ μεγάλος, διότι ήταν κάτι το απρόσμενο», λέει η Ελένη Νταλαπέρα, η οποία αποφοίτησε από το Λύκειο Καστριτσίου της Πάτρας.

«Όταν ξεκίνησα να δίνω πανελλήνιες, δεν πίστευα ότι θα μπω πρώτη στην σχολή Χημικών Μηχανικών, αλλά μετά την ανακοίνωση των βαθμών στα τέλη του Ιουνίου, θεωρούσα ότι υπάρχει μία τέτοια πιθανότητα», προσθέτει.

Όσον αφορά στην επιλογή της συγκεκριμένης σχολής, η Ελένη Νταλαπέρα λέει «ήταν προσωπική μου απόφαση, την οποία είχα πάρει από την πρώτη λυκείου, διότι ήταν ο μόνος τρόπος που είχα βρει, ώστε να συνδυάσω την αγάπη μου για το περιβάλλον και τη χημεία, καθώς και το ενδιαφέρον μου για την βιολογία».

Παράλληλα, η Ελένη Νταλαπέρα επισημαίνει ότι «ήμουν σε δίλημμα, ανάμεσα στη σχολή Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διότι και οι δύο σχολές είναι πολύ καλές, αλλά τελικά επέλεξα το Ε.Μ.Π., γιατί θεωρώ ότι είναι λίγο καλύτερα τα μαθήματα που διδάσκονται στο Μετσόβιο, ειδικά στους τομείς της βιολογίας και της βιοτεχνολογίας».

Επίσης, όπως εξηγεί, «το ΕΜΠ δίνει την ευκαιρία για μεγαλύτερο πεδίο ερευνητικής δραστηριότητας στον τομέα της βιοτεχνολογίας, αλλά και για διδακτορικά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού».

Σε αυτό το σημείο η Ελένη Νταλαπέρα περιγράφει τους στόχους που έχει ήδη θέσει, όταν ολοκληρώσει τις σπουδές της: «Θέλω να πάρω κάποια διδακτορικά σε πανεπιστήμια της Ευρώπης ή των Η.Π.Α., με κριτήριο πάντα σε ποιο ακριβώς πανεπιστήμιο θα βρω έρευνα που θα με ενδιαφέρει περισσότερο».

Στην συνέχεια σκοπεύει, όπως λέει η ίδια, «να πάρει μία ερευνητική θέση είτε σε κάποια εταιρεία, είτε σε κάποιο πανεπιστήμιο».

Η Ελένη Νταλαπέρα είχε μιλήσει όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των πανελληνίων εξετάσεων στα τέλη Ιουνίου, έχοντας συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία, φθάνοντας τα 19.560 μόρια.

Συγκεκριμένα, στην Χημεία είχε βαθμολογηθεί με 19,9, στα Μαθηματικά και την Φυσική με 19,8 και στην Έκθεση 18,4.

Όπως είχε πει,  σχετικά με το πώς κατάφερε να επιτύχει υψηλές βαθμολογίες, «παράλληλα με την οργανωμένη μελέτη, έβρισκα πάντα ελεύθερο χρόνο για εμένα, με εξαίρεση βέβαια τους τελευταίους μήνες, όπου αφιερώθηκα πλήρως στο διάβασμα για τις πανελλήνιες».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ιστορία
Μερικές εξωφρενικά περίεργες ιστορικές συμπτώσεις - Όταν η μοίρα παίζει με την ιστορία
Κάποιες ιστορικές συμπτώσεις φαντάζουν ιδιαίτερα εξωφρενικές για να είναι αληθινές
Μερικές εξωφρενικά περίεργες ιστορικές συμπτώσεις - Όταν η μοίρα παίζει με την ιστορία
ΔΙΔΥΜΕΣ
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
Πώς δύο δίδυμες φοιτήτριες ιατρικής κατάφεραν να κερδίσουν τεράστια αποζημίωση από τη σχολή τους
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
τεχνολογία
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης
Το επιστημονικό περιεχόμενο των Ομηρικών επών καταγράφεται από τον Κ. Ζέγγελη - Η προηγμένη τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων μέσα από τα Ομηρικά έπη
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης