kourosh
Στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ εισάγεται ο νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου που ήταν και η πρώτη του επιλογή, εισάγεται σύμφωνα με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ που ανακοινώθηκαν σήμερα το απόγευμα, ο 19χρονος Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί.

Παιδί προσφυγικής οικογένειας από το Ιράν ο Κουρός πέρασε στη Λέσβο με την οικογένεια του από την απέναντι Τουρκική ακτή τον Αύγουστο του 2019. Και σε τρία χρόνια πέτυχε σχεδόν το ακατόρθωτο. Έμαθε Ελληνικά και με 18,25 ήταν ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η περίπτωση του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων. Τον κάλεσε και συναντήθηκε μαζί του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Μόλις την περασμένη Κυριακή ήταν καλεσμένος στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία και συναντήθηκε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Το δημόσιο πανεπιστήμιο στο επίκεντρο της επόμενης μέρας» - Το σχέδιο για τα ελληνικά ΑΕΙ
1,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των ΑΕΙ: Η Ελλάδα επενδύει στην εκπαίδευση και την έρευνα
Ζαχαράκη: «Το δημόσιο πανεπιστήμιο στο επίκεντρο της επόμενης μέρας» - Το σχέδιο για τα ελληνικά ΑΕΙ
Σαλάτα
Διατροφή vs Αλτσχάιμερ: Πώς η νηστεία και η κετογονική μπορεί να σώσουν μνήμη και εγκέφαλο
Δίαιτα για δυνατή μνήμη: Τι λένε οι επιστήμονες για τη διαλειμματική νηστεία και το Αλτσχάιμερ
Διατροφή vs Αλτσχάιμερ: Πώς η νηστεία και η κετογονική μπορεί να σώσουν μνήμη και εγκέφαλο