kourosh
Στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ εισάγεται ο νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου που ήταν και η πρώτη του επιλογή, εισάγεται σύμφωνα με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ που ανακοινώθηκαν σήμερα το απόγευμα, ο 19χρονος Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί.

Παιδί προσφυγικής οικογένειας από το Ιράν ο Κουρός πέρασε στη Λέσβο με την οικογένεια του από την απέναντι Τουρκική ακτή τον Αύγουστο του 2019. Και σε τρία χρόνια πέτυχε σχεδόν το ακατόρθωτο. Έμαθε Ελληνικά και με 18,25 ήταν ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η περίπτωση του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων. Τον κάλεσε και συναντήθηκε μαζί του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Μόλις την περασμένη Κυριακή ήταν καλεσμένος στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία και συναντήθηκε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάπι βιασμού
Κεφαλονιά: Σοκάρει νέα μαρτυρία για τον 26χρονο – «Μου έριξε το χάπι του βιασμού το 2022»
Η τραγωδία της 19χρονης Μυρτούς άνοιξε το στόμα 28χρονης στο Αργοστόλι – Στο μικροσκόπιο των Αρχών η δράση της «συμμαχίας» των τριών συλληφθέντων
Κεφαλονιά: Σοκάρει νέα μαρτυρία για τον 26χρονο – «Μου έριξε το χάπι του βιασμού το 2022»
κουτσούμπας
Καταπέλτης o Κουτσούμπας για ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και υποκλοπές: «Κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι δεν σώζει πλέον την κυβέρνηση»
«Οι νέες δικογραφίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, επιβεβαιώνουν τη σαπίλα και το μέγεθος της βιομηχανίας ρουσφετιών και εξαγοράς»
Καταπέλτης o Κουτσούμπας για ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και υποκλοπές: «Κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι δεν σώζει πλέον την κυβέρνηση»
ekab (2)
Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο οικοδομής – Σε εξέλιξη έρευνα των Αρχών
59χρονη εκπαιδευτικός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε χώρο οικοδομής – Φέρεται να έχει βρεθεί και σημείωμα
Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο οικοδομής – Σε εξέλιξη έρευνα των Αρχών