kourosh
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ εισάγεται ο νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου που ήταν και η πρώτη του επιλογή, εισάγεται σύμφωνα με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ που ανακοινώθηκαν σήμερα το απόγευμα, ο 19χρονος Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί.

Παιδί προσφυγικής οικογένειας από το Ιράν ο Κουρός πέρασε στη Λέσβο με την οικογένεια του από την απέναντι Τουρκική ακτή τον Αύγουστο του 2019. Και σε τρία χρόνια πέτυχε σχεδόν το ακατόρθωτο. Έμαθε Ελληνικά και με 18,25 ήταν ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η περίπτωση του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων. Τον κάλεσε και συναντήθηκε μαζί του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Μόλις την περασμένη Κυριακή ήταν καλεσμένος στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία και συναντήθηκε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγείο
«Η Πόλη μας Μιλάει»: Όταν τα παιδιά του 34ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων δίνουν φωνή στην πόλη
«Η φιλοσοφία του έργου εδράζεται στην έννοια της ενεργού πολιτειότητας, της κοινωνικής ευθύνης και της συμμετοχικής μάθησης»
«Η Πόλη μας Μιλάει»: Όταν τα παιδιά του 34ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων δίνουν φωνή στην πόλη
βιασμός
Γαλλία: Σοκ από υπόθεση συστηματικής κακοποίησης – Τραπεζίτης καταδικάστηκε για φρικιαστική βία κατά της πρώην συντρόφου του
25 χρόνια φυλάκιση για άνδρα που, σύμφωνα με τη δικογραφία, μετέτρεψε τη σχέση σε εφιάλτη εξαναγκασμού και κακοποίησης
Γαλλία: Σοκ από υπόθεση συστηματικής κακοποίησης – Τραπεζίτης καταδικάστηκε για φρικιαστική βία κατά της πρώην συντρόφου του