ΕΒΕ-Τζούφη: Προμελετημένο «έγκλημα» ο αποκλεισμός χιλιάδων υποψηφίων
Τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από τα ΑΕΙ λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής καταγγέλλει η Μερόπη Τζούφη, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως επιχειρεί να αποδημήσει τη Δημόσια Εκπαίδευση

Για προμελετημένο «έγκλημα» έκανε λόγο η Μερόπη Τζούφη αναφορικά με τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από τα ΑΕΙ λόγω του εξεταστικού συστήματος Κεραμέως, μιλώντας «Στο Κόκκινο 105,5» και το δημοσιογράφο Γιάννη Ανδρουλιδάκη.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σχεδιάστηκε για να αποκλείσει το 30% των υποψηφίων, επηρεάζοντας ταυτόχρονα μαθητές με μεσαίες και υψηλές επιδόσεις. Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναλγησία και τιμωρητική διάθεση απέναντι στους μαθητές της πανδημίας.

Ειδικά για τους υποψήφιους των Αρχιτεκτονικών Σχολών, υπογράμμισε πως οι μαθητές αποκλείονται λόγω της επιπρόσθετης βάσης στα ειδικά μαθήματα (ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο), τα οποία αν και προαπαιτούμενα, καταργήθηκαν από το ωρολόγιο πρόγραμμα με απόφαση της Νίκης Κεραμέως, στέλνοντας στα φροντιστήρια όσους μαθητές έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιχειρεί να αποδημήσει τη Δημόσια Εκπαίδευση και Κατάρτιση προς όφελος των κολλεγίων και των ιδιωτικών ΙΕΚ, θέτοντας διαρκώς εμπόδια στην κοινωνική κινητικότητα και «κόφτες» στα όνειρα των νέων παιδιών.

 

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Τι φανερώνουν οι πρώτες ενδείξεις για την πορεία των βάσεων

Λάθος στα θέματα Φυσικής στις Πανελλήνιες 2025 (πάλι!)

Τα θέματα και οι λύσεις των Πανελληνίων εξετάσεων

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
αυτοκίνητο
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική
Τρίμηνη απαγόρευση έκδοσης και ανανέωσης συμβολαίων από 1η Ιουλίου – Τι σημαίνει για τους ασφαλισμένους στην Ελλάδα
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική