πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2021: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου με e-mail η αίτηση συμμετοχής - Τι ισχύει για τα Ειδικά Μαθήματα

Αλλάζει ο χρόνος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το σχολικό έτος 2020-21 για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζει υπουργική απόφαση σε ΦΕΚ (αρ. φύλλου 5158, αρ. απόφασης Αριθμ. Φ.251/159037/Α5), οι υποψήφιοι που υποβάλουν Αίτηση Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις μπορούν να υποβάλουν το ίδιο έτος Αίτηση Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ.

Η Αίτηση - Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, από τον ίδιο τον/την ενδιαφερόμενο/-η ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του/της, σε προθεσμία που ανακοινώνεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η έναρξη της διαδικασίας υποβολής της Αίτησης - Δήλωσης θα γίνεται εντός του μήνα Νοεμβρίου του σχολικού έτους, κατά το οποίο ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση - Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά. Mε όμοια απόφαση θα καθοριστεί ο χρόνος και η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων - Δηλώσεων των αποφοίτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021.

Για τα Ειδικά Μαθήματα ορίζονται τα εξής: 

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων έχουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.), για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα και οι οποίοι δικαιούνται να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ  Τεύχος B’ 5158/21.11.2020 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 57025 ή ΕΠΑΛ αντίστοιχα.

Οι ως άνω υποψήφιοι (μαθητές τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ ή απόφοιτοι) δηλώνουν τα ειδικά μαθήματα στα οποία επιθυμούν να εξεταστούν στην Αίτηση-Δήλωση που υποβάλλουν για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του έτους διεξαγωγής των εξετάσεων. Ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία δήλωσης των ειδικών μαθημάτων καθορίζεται στις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις Αίτησης - Δήλωσης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

TO ΦΕΚ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ινδονησια
Τραγικός θάνατος στο Μπαλί: Φοιτήτρια λιμοκτόνησε ακολουθώντας ακραίο φρουταριανισμό
Η ιστορία της Karolina Krzyzak προειδοποιεί για τους κινδύνους όταν οι διατροφικές τάσεις συνδυάζονται με ψυχικές διαταραχές
Τραγικός θάνατος στο Μπαλί: Φοιτήτρια λιμοκτόνησε ακολουθώντας ακραίο φρουταριανισμό
ταξη
Επιστροφή στα θρανία: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στη μάθηση τη Δευτέρα 20 Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές για την επανέναρξη των...
Επιστροφή στα θρανία: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2026
αστυνομικη βια
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές καταγγέλλουν «κρεσέντο καταστολής» στις εστίες
Ένταση και καταστολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ο Σύλλογος Εστιακών υπερασπίζεται τον χώρο κοινωνικοποίησης και πολιτισμού
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές καταγγέλλουν «κρεσέντο καταστολής» στις εστίες