κεντρική
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας που εδώ και 20 μέρες, μέσα από διφορούμενες δηλώσεις και διαρροές έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας, άγχους και πανικού στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και στις οικογένειές τους.

Απαιτούμε τώρα το Υπουργείο Παιδείας να μειώσει και να ορίσει την ύλη σε κάθε μάθημα με βάση το πόσο έχει προχωρήσει η δια ζώσης διδασκαλία στα δημόσια σχολεία, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι σε πολλά σχολεία, κυρίως της περιφέρειας, που τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου τα διδάσκουν συνάδελφοι αναπληρωτές, άργησαν και να ξεκινήσουν. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το Υπουργείο για να ανακουφίσει τους μαθητές και τις οικογένειες τους από το άγχος των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Να εξασφαλιστούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να συμμετέχουν ισότιμα όλα τα παιδιά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet και εξασφάλιση Η/Υ ή tablet για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν. Για να μην αποκλειστούν ακόμα περισσότεροι μαθητές, που δεν έχουν την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα, από την ισότιμη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε με το που ανοίξουν τα σχολεία να ενισχυθούν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου με όλους τους τρόπους (π.χ. ενισχυτική και πρόσθετη διδακτική στήριξη για τους μαθητές που δε πάνε φροντιστήρια κλπ) ώστε να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές, προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις λόγω των συνθηκών. Να γίνεται η προαγωγή των μαθητών μας με τους βαθμούς τριμήνων/τετραμήνων.

Να αποκλείσει με καθαρό τρόπο το ενδεχόμενο μεταφοράς των Πανελλαδικών εξετάσεων το Σεπτέμβρη.

Μένουμε όρθιοι, δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχα
Σοφία Ζαχαράκη: Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και Εθνικό Απολυτήριο: Το αναλυτικό πλάνο για τη δημόσια παιδεία
Σοφία Ζαχαράκη από το 16ο Συνέδριο της ΝΔ: «Κάνουμε στην Παιδεία βήματα που κανείς άλλος δεν τόλμησε»
Σοφία Ζαχαράκη: Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και Εθνικό Απολυτήριο: Το αναλυτικό πλάνο για τη δημόσια παιδεία
Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε επίσημο πορτρέτο για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Η Σοφία Ζαχαράκη παρουσιάζει το πλάνο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα ελληνικά σχολεία
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Επιβίβαση στο μετρό
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
Πρόωρο κλείσιμο τεσσάρων σταθμών στη Γραμμή 2 από αύριο – Σε ισχύ ειδικές ρυθμίσεις και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2