κεντρική
Ανακοίνωση

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας που εδώ και 20 μέρες, μέσα από διφορούμενες δηλώσεις και διαρροές έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας, άγχους και πανικού στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και στις οικογένειές τους.

Απαιτούμε τώρα το Υπουργείο Παιδείας να μειώσει και να ορίσει την ύλη σε κάθε μάθημα με βάση το πόσο έχει προχωρήσει η δια ζώσης διδασκαλία στα δημόσια σχολεία, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι σε πολλά σχολεία, κυρίως της περιφέρειας, που τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου τα διδάσκουν συνάδελφοι αναπληρωτές, άργησαν και να ξεκινήσουν. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το Υπουργείο για να ανακουφίσει τους μαθητές και τις οικογένειες τους από το άγχος των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Να εξασφαλιστούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να συμμετέχουν ισότιμα όλα τα παιδιά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet και εξασφάλιση Η/Υ ή tablet για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν. Για να μην αποκλειστούν ακόμα περισσότεροι μαθητές, που δεν έχουν την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα, από την ισότιμη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε με το που ανοίξουν τα σχολεία να ενισχυθούν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου με όλους τους τρόπους (π.χ. ενισχυτική και πρόσθετη διδακτική στήριξη για τους μαθητές που δε πάνε φροντιστήρια κλπ) ώστε να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές, προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις λόγω των συνθηκών. Να γίνεται η προαγωγή των μαθητών μας με τους βαθμούς τριμήνων/τετραμήνων.

Να αποκλείσει με καθαρό τρόπο το ενδεχόμενο μεταφοράς των Πανελλαδικών εξετάσεων το Σεπτέμβρη.

Μένουμε όρθιοι, δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί
Οδηγός για τις οριστικές τοποθετήσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ
ΠΥΣΠΕ: Ξεκινούν οι δηλώσεις για οργανικά κενά και βελτιώσεις θέσεων – Αναλυτικά οι τρεις φάσεις
Οδηγός για τις οριστικές τοποθετήσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ
Χρύσα Χοτζογλου
Στο πλευρό της Χρύσας Χοτζόγλου οι δάσκαλοι του Βύρωνα και της Καισαριανής - Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις
Ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει την υπουργική απόφαση και ζητά δικαίωση
Στο πλευρό της Χρύσας Χοτζόγλου οι δάσκαλοι του Βύρωνα και της Καισαριανής - Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις
ακροπολη
Πλημμύρισε η Ακρόπολη για τη διεθνή ημέρα μνημείων: Χιλιάδες πολίτες στον Ιερό Βράχο με ελεύθερη είσοδο
Από τις πρώτες πρωινές ώρες επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς χιλιάδες επισκέπτες, τουρίστες αλλά και κάτοικοι της πόλης, αξιοποιούν τη δυνατότητα...
Πλημμύρισε η Ακρόπολη για τη διεθνή ημέρα μνημείων: Χιλιάδες πολίτες στον Ιερό Βράχο με ελεύθερη είσοδο