«Μάς αξίζει μια ευκαιρία να παλέψουμε αξιοπρεπώς για τα όνειρα μας»
Η επιστολή μιας απόφοιτης στους μαθητές της Γ' Λυκείου για τις πανελλαδικές

Παίρνω και εγώ το θάρρος ως απόφοιτη, βλέποντας δεκάδες επιστολές μαθητών της Γ Λυκείου που αγωνιούν για την ημερομηνία των πανελλαδικών, για την εξεταστέα ύλη, και οτιδήποτε σχετικό με τις πανελλήνιες, να εκφράσω και εγώ τις ανησυχίες μου σχετικά με αυτό το πρωτόγνωρο ζήτημα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε.

Εγώ προσωπικά δίνω τρίτη φορά. Αναρωτιόμουν στις αρχές, αυτή η χρονιά θα είναι καλη; Θα είναι η τυχερή μου χρόνια; Ή θα είναι τρίτη και φαρμακερή; Η μητέρα μου είπε ένα γνωμικό, πως θα είναι τρίτη φορά και η τυχερή. Έτσι λοιπόν προετοιμαζόμουν ώς τώρα. Τώρα όμως; Μήπως όντως είναι φαρμακερή αυτή μου η φορά; Και μήπως για όλους όσους περνάνε από αυτό το Γολγοθά για πρώτη φορά, είναι επίσης φαρμακερή;

Αυτή τη στιγμή νιώθω λες και είμαι στάσιμη. Όλοι μου λένε να συνεχίσω, να μη τα παρατήσω, να συνεχίσω σαν να δίνω κανονικά, εγώ νιώθω όμως ότι ο χρόνος σταμάτησε. Η ίδια καθημερινότητα κάθε μέρα, γεμάτη με αγωνία και φόβο. Φόβο μήπως τα όνειρα μου γκρεμιστούν για τρίτη φορά. Δε θέλω όμως να το αφήσω αυτό να συμβεί. Όχι ξανά.

Ή αναμονή είναι θάνατος, είχα γράψει κάποτε. Σε αυτή τη περίπτωση αποδεικνύεται περίτρανα. Χιλιάδες υποψήφιοι προσμένουν κάθε μέρα με αγωνία μήπως τυχόν βγει μια οριστική απόφαση. Τίποτα όμως. Πάλι πιθανά σενάρια, πάλι αβέβαιες δηλώσεις... Η αναμονή αυτή όμως σκοτώνει τα όνειρα μας. Σκοτώνει τις ελπίδες μας. Γεννάει μέσα μας την οργή, την απελπισία, το άγχος. Αποτελεί εμπόδιο στη καθημερινότητα μας.

Χρειάζεται λοιπόν σε όλους τους υποψήφιους, είτε τελειόφοιτους, είτε αποφοίτους, είτε ακόμα και υποψηφίους ανω των 30 που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τα ονειρα τους μέσω των πανελλαδικών, μια σίγουρη απόφαση για την εξεταστέα ύλη, την ημερομηνία των πανελλαδικών, και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας απασχολεί.

Γιατί μας αξίζει. Μας αξίζει μια ευκαιρία να παλέψουμε αξιοπρεπώς για τα όνειρα μας. Είτε για πρώτη φορά, είτε για δεύτερη, τρίτη... ακόμα και χιλιοστή. Μας αξίζει. 

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σκρατς
Ο Κασσελάκης «τρόλαρε» Σεμερτζίδου και «Χασάπη» παίζοντας Σκρατς: «Μοιραστείτε λίγη από την τύχη σας»
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας δοκίμασε την τύχη του μπροστά στην κάμερα, σχολιάζοντας με χιούμορ τα κέρδη άλλων στελεχών και την «γκαντεμιά»...
Ο Κασσελάκης «τρόλαρε» Σεμερτζίδου και «Χασάπη» παίζοντας Σκρατς: «Μοιραστείτε λίγη από την τύχη σας»
παμακ
ΠΑΜΑΚ: Διατήρηση της μνήμης και η επιστημονική έρευνα αποτελούν τους κύριους στόχους της Έδρας Μικρασιατικών Σπουδών
Κύριος στόχος της έδρας είναι η διαφύλαξη της συλλογικής μνήμης και η διαμόρφωση μιας ώριμης ιστορικής αuτοσuvείδησης και ενίσχυσης του πολιτισμού μας
ΠΑΜΑΚ: Διατήρηση της μνήμης και η επιστημονική έρευνα αποτελούν τους κύριους στόχους της Έδρας Μικρασιατικών Σπουδών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης για συλλόγικές συμβάσεις: Πρόκειται για μια συμφωνία που συντελείται για πρώτη φορά στη χώρα
Η συμφωνία χαρακτηρίζεται ως υπερβατική σε σχέση στους μνημονιακούς περιορισμούς, αφού επαναφέρει πλήρως τη μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων
Μητσοτάκης για συλλόγικές συμβάσεις: Πρόκειται για μια συμφωνία που συντελείται για πρώτη φορά στη χώρα