pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Σε απόγνωση βρίσκονται οι μαθητές των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που ζητούν να ληφθούν άμεσες αποφάσεις για τις εξετάσεις και τη μείωση της ύλης. Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει ακόμα μια επιστολή μαθητή της Γ' Λυκείου

Συντάσσω αυτήν την επιστολή ως ένα επιπλέον παράδειγμα, ως μια ακόμη διαβεβαίωση προς τις εκάστοτε (συμ)μαθήτριες που εξέφρασαν τις προσωπικές τους ανησυχίες σχετικά με την διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Όντας κι εγώ μαθητής της Γ' Λυκείου ένιωσα το χρέος να εκφραστώ όχι μόνο ατομικά, αλλά και συλλογικά...εκπροσωπόντας την "καταραμένη" γενιά του 2002. 

Είμαι μαθητής της θετικής κατεύθυνσης και οφείλω να ομολογήσω πως η κατάσταση είναι το ίδιο τραγική και αγχώδης με την θεωρητική κατεύθυνση. 

Είμαστε τα "ευγενή θύματα" μιας ατυχούς και ανοργάνωτης συγκυρίας που ο μόνος βοηθός και συμπαραστάτης μας είναι τα όνειρα και το αλαζονικό μας πείσμα... 

Όμως αυτά δεν επαρκούν όταν πρόκειται για το μέλλον ενός ανθρώπου.Τότε τα πράγματα περιπλέκονται. 

Όλοι οι μαθητές, αλλά κυρίως οι μαθητές της Γ' Λυκείου μπορούν να αισθανθούν καλύτερα από όλους τι σημαίνει πανελλήνιες, άγχος, νεύρα, κλάματα, ψυχικά ξεσπάσματα, ανορεξία, πονοκέφαλοι... 

Σε ένα σκηνικό ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο και αποκρουστικό, μαθητές, γονείς και καθηγητές, ο καθένας στον τομέα του, εργάζεται για αυτές τις 12 ώρες! 

Τόσα χρόνια, τόσοι κόποι, τόσες στοίβες βιβλίων και τόσες ώρες διαβάσματος για να πάει να κριθεί κάποιος μέσα σε δώδεκα ώρες για μερικές δεκάδες χρόνια.

Πολλοί σε αυτό το σημείο θα πουν πως οι πανελλήνιες δεν καθορίζουν την αξία του ανθρώπου ή ότι δεν είναι το τέλος της ζωής και τα συναφή. Θα συμφωνήσω μαζί τους και θα κατανοήσω την όποια ματαιοδοξία μου χρεώσει κάποιος.

Αλλά όταν παλεύεις τόσα χρόνια για να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα και να ξεκινήσεις επιτέλους να φτιάχνεις τη ζωή σου, όπως τη σκεφτόσουν και έπαιρνες κουράγιο για να προσπαθείς συνεχώς(γιατί αλλιώς δεν έβγαινε πέρα) τότε μια επικείμενη αποτυχία αναλογικά με τον αρχικό σου στόχο είναι μαχαίρι στην ψυχή και το ηθικό σου. 

Οπότε, το ψυχοφθόρο κλίμα του τελευταίου έτους του σχολείου μόνο εφιαλτικό μπορεί να αποφαίνεται στους μαθητές όταν κληθούν να το ξαναζήσουν. 

Γι αυτόν τον λόγο, εμείς οι μαθητές επιζητούμε την όσο γίνεται πιο σαφή και σύντομη τελική ενημέρωσή σας, σχετικά με την ύλη τουλάχιστον που θα εξεταστούμε.

Επίσης, θα ήταν αρκετά βοηθητικό και ενθαρρυντικό εάν οι δηλώσεις περί διεξαγωγής των εξετάσεων δεν ήταν τόσο συχνές στα ΜΜΕ χωρίς κάποιο ουσιαστικό ή επιβεβαιωμένο υπόβαθρο. 

Κατανοούμε απόλυτα πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι επικεντρωμένη στην ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, ωστόσο σημαντική είναι και η ψυχική υγεία των μαθητών, η οποία ομολογουμένως κλονίζεται οικτρά... 

Ένας από τους πολλούς μαθητές της Γ' ΛΥΚΕΊΟΥ του 2002. 

Ένας από τους πολλούς ανήλικους ιχνηλάτες της αλήθειας και της τύχης. 

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή αγωνίας μαθήτριας Γ' Λυκείου: Για να ανασάνουμε ξανά, μας αξίζει μια απόφαση για τις εξετάσεις

Επιστολή μαθήτριας Γ' Λυκείου: Ζητάμε πολλά που θέλουμε να ξέρουμε αν θα μειωθεί η ύλη ή όχι;

Σκέψεις πάνω στο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων, επιστολή από μαθήτρια της Γ' Λυκείου

Πόσο ακόμη βάρος να επωμιστεί η γενιά του 2002; επιστολή μαθήτριας της Γ' Λυκείου

Επιστολή μαθητή Λυκείου: «Έχουμε κουραστεί. Δυο χρόνια τώρα έχουμε γίνει πειραματόζωα»

«Δύο μήνες πριν τις πανελλαδικές νιώθω πως θέλω να τα παρατήσω»: Νέα επιστολή από μαθήτρια της Γ' Λυκείου

Μήνυμα μαθήτριας Λυκείου σε όλους τους μαθητές: Σκεφτείτε αισιόδοξα!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ - Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Συνολική ενημέρωση ΕΕΠ - ΕΒΠ
Συνολική ενημέρωση για τις  Προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΕΠ - ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή από τους τέως αιρετούς του ΚΥΕΕΠ, Βασίλη Βούγια και Γεωργίας...
ΑΣΕΠ - Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Συνολική ενημέρωση ΕΕΠ - ΕΒΠ
κρουσμα λέπρας
Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων
Την ύπαρξη κρούσματος λέπρας ασθενούς που νοσηλεύεται στο «Αττικόν», επιβεβαίωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδων Πουρνάρας, με...
Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων