Thumbnail
Μήνυμα για την ανακοίνωση των βάσεων από την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης

Ως Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης συγχαίρουμε και ευχόμαστε καλή δύναμη για τη νέα αρχή στη ζωή τους όλους τους μαθητές που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων έχοντας διανύσει μια χρονιά γεμάτη άγχος, προσωπικές θυσίες και πολλές δυσκολίες.

Συγχαίρουμε, επίσης, και  ευχόμαστε καλή δύναμη  στις οικογένειές τους, που χρειάστηκαν μεγάλες οικονομικές θυσίες για να προσφέρουν στα παιδιά τους το αγαθό της μόρφωσης, που αν και θεωρείται δημόσιο και δωρεάν, υποβαθμίζεται συνεχώς με αποτέλεσμα να γίνεται ατομική υπόθεση για εμάς τους γονείς που ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και τα αναθρέφουμε με όνειρα να γίνουν άξιοι και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία. Δυστυχώς, ατομική υπόθεση είναι και οι σπουδές τις οποίες συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβά (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση κτλ)  και να βιώνουμε άγχος και αγωνία για τη στήριξη των παιδιών τους για το αυτονόητο δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές.

Βέβαια, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ φέρνει, άλλη μια φορά, στο προσκήνιο της συζήτησης τα προβλήματα και τα αδιέξοδα τόσο για τους νέους που κατάφεραν να περάσουν σε πανεπιστήμια όσο και για εκείνους που θα επιλέξουν επαγγελματικές σχολές  (στα πλαίσια μιας πολιτικής που αυτές δεν είναι δημόσιες) με αποτέλεσμα να γιγαντώνεται το κόστος για ένα χαρτί επαγγελματικής αποκατάστασης ή για τους νέους που θα επιλέξουν την αναζήτηση θέσης στην αγορά εργασίας.

Αγαπητά μας παιδιά,

Ως γονείς και με συσσωρευμένη την πείρα της ζωής, σας διαβεβαιώνουμε ότι η ζωή δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο δρόμος της ζωής είναι μακρύς, είναι μια διαρκής αγωνιστική πορεία διεκδίκησης για όνειρα, στόχους, ιδανικά, για τη ζωή που σας αξίζει και που στον βωμό του κέρδους των λίγων σήμερα ασφυκτιά. Ανεξάρτητα από την πορεία που θα πάρετε, εσείς θα είστε η νέα γενιά εργαζομένων, εσείς είστε το μέλλον.

Έτσι, χρειάζεται ως μελλοντικοί σπουδαστές να παλέψετε για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου ζωής, διεκδικώντας δυναμικά το δικαίωμα στη μόρφωση, παιδεία δωρεάν, να συμβάλλετε να δυναμώσει η πάλη για ζωή και σπουδές με δικαιώματα, να υπερασπιστείτε κεκτημένα με αγώνες και αίμα δικαιώματα όπως το πανεπιστημιακό άσυλο που καταργείται για να δοθεί «άσυλο» στην επιχειρηματική δράση στα πανεπιστήμια.

Έτσι, χρειάζεται ως εργαζόμενοι να διεκδικήσετε το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια και εργασιακά δικαιώματα, να πολεμήσετε την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία, τα μειωμένα ωράρια με μισθούς πείνας, να διεκδικήσετε καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, να παλέψετε για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Χρειάζεται, όποιος κι αν είναι ο δρόμος που θα πάρετε, να παλέψετε κόντρα στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων που προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει απλά να αποδεχτούμε, κόντρα στη λογική των θυσιών για τα κέρδη των λίγων, κόντρα στην απογοήτευση, στην παραίτηση. Να παλέψετε με την πεποίθηση πως ο αγώνας σας μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, πως τα όνειρά σας για τη ζωή που δικαιούστε μπορούν μια μέρα να πάρουν εκδίκηση...

Ως γονείς, διατυπώνουμε τη βεβαιότητα πως με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη  συλλογικότητα και τον αγώνα, χωρίς να κάνετε έκπτωση στα θέλω σας και συμβιβασμούς στα όνειρα σας, έχοντας πάντα ψηλά το κεφάλι, μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα! Μην ξεχνάτε ότι τη ζωή και το μέλλον δεν μπορεί να σας τα χαρίσει κανείς, τα κατακτάτε μόνοι σας!

Ηράκλειο, 30/8/2019

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ektakto
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
Το παιδί υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Διασωληνώθηκε και χειρουργείται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
patron.gif
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών
«Η δύναμη της συμμετοχής: Το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πρώτη γραμμή για μια καθαρή Πλαζ»
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών
μετρο
«Νεκρώνουν» Μετρό, τρένα και πλοία την Πρωτομαγιά – Σαρωτικές απεργίες στα ΜΜΜ σε όλη τη χώρα
Στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες σε σιδηρόδρομο, αστικές συγκοινωνίες και ακτοπλοΐα – Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις σε όλη τη χώρα
«Νεκρώνουν» Μετρό, τρένα και πλοία την Πρωτομαγιά – Σαρωτικές απεργίες στα ΜΜΜ σε όλη τη χώρα
Μαντζος Λεωνίδας
Ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής για το θάνατο της Διευθύντριας
Ανακοίνωση Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής: Συλλυπητήρια και προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση στον Κολωνό
Ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής για το θάνατο της Διευθύντριας