Απαιτητικά τα θέματα στη Φυσική, μέτριας δυσκολίας στην Ιστορία, αναμενόμενα στην ΑΕΠΠ
Με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις

Στα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού εξετάστηκαν το πρωί της Τετάρτης οι υποψήφιων των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στην Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών),  και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Μέτριας δυσκολίας ήταν τα θέματα στην Ιστορία, σύμφωνα με το Φροντιστήριο Ορόσημο Πειραιά. Τα θέματα της πρώτης ομάδας ήταν απλά, κατανοητά και δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες. Ωστόσο, τα θέματα της δεύτερης ομάδας ήταν αυξημένης δυσκολίας: οι απαντήσεις να απαιτούν πολύ καλή γνώση του βιβλίου και συνδυασμό γνώσεων από διαφορετικές ενότητες, αλλά και κριτική ικανότητα των υποψηφίων.

Τα θέματα στη Φυσική ήταν απαιτητικά. Ειδικότερα, το Α θέμα ήταν απαιτητικότερο από άλλες χρονιές, ενώ τα ερωτήματα Α2 και Α4 χρειάζονταν πράξεις. Το Β1 ήταν βατό στην εφαρμογή των τύπων, το Β2 απαιτούσε αρκετές πράξεις, ενώ το Β3 ήταν απαιτητικό και ίσως προβλημάτιζε τους υποψηφίους. Το Γ’ Θέμα ήταν σε γενικές γραμμές βατό καθώς ήταν παρόμοιο με άσκηση σχολικού βιβλίου. Το Δ’ θέμα είχε πέντε ερωτήματα και χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή. 

Αναμενόμενα, χωρίς εκπλήξεις ή ιδιαίτερες δυσκολίες ήταν τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, ενώ κρίνονται ευκολότερα συγκριτικά με πέρυσι.

Τη σκυτάλη παίρνουν αύριο, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι διαγωνίζονται στα μαθήματα ειδικότητας: Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ / Στοιχεία Ανατομίας και Φυσιολογίας ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία ΙΙ / Ηλεκτροτεχνία, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης / Ιστορία των Τεχνών – Έργα και δημιουργοί και Αρχιτεκτονικό Σχέδιο.

Χρύσα Βαϊνανίδη

Δείτε επίσης: Θέματα-εκτιμήσεις-απαντήσεις στην Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον  


Δωρεάν Συμβουλές συμπλήρωσης Μηχανογραφικού σε χιλιάδες μαθητές
 

 

σχετικά άρθρα