Νέα κινητοποίηση ενάντια στη βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στο Pierce
Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Οι καταγγελίες από συναδέλφους σε μεγάλα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια για τις πιέσεις που δέχονται από την εργοδοσία, προκειμένου να εφαρμοστεί η ζωντανή αναμετάδοση και βιντεοσκόπηση των μαθημάτων, αφθονούν.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι μπροστά στην εξυπηρέτηση των στοχεύσεων της εργοδοσίας δεν υπολογίζει «ούτε ιερό ούτε όσιο». Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πέρασε την τροπολογία για την εγκατάσταση καμερών στις σχολικές τάξεις, με ζωντανή αναμετάδοση της διδασκαλίας μέσω internet, καταπατώντας βάρβαρα παιδαγωγικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Την ίδια – μάλιστα- στιγμή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, αντί για αύξηση του αριθμού των τμημάτων, με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που ούτως ή άλλως ήταν αναγκαίοι. Δηλαδή η κυβέρνηση σκοπεύει να αφήσει ακόμη πιο απροετοίμαστο το εκπαιδευτικό σύστημα στην επόμενη φάση έξαρσης της πανδημίας, που όλοι βλέπουν να έρχεται από Σεπτέμβρη.

Το ίδιο συμβαίνει και στα ιδιωτικά σχολεία, με ευθύνη των σχολαρχών. Με κύριο στόχο να εξασφαλίσουν τα δίδακτρα και να ελαχιστοποιήσουν το κόστος, σπάνε τα τμήματα σε ζώνες παρακολούθησης εντός εβδομάδας. Το ένα τμήμα θα παρακολουθεί δια ζώσης, όταν είναι η μέρα του, το άλλο την αναμετάδοση και αντίστροφα. Οι όροι αναμετάδοσης και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γελοία αντιπαιδαγωγικές.

Στη συνέχεια των κινητοποιήσεων της προηγούμενης εβδομάδας στα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, την Ελληνογερμανική Αγωγή και τα εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, δίνουμε νέο ραντεβού τη Δευτέρα 25 Μάη, στις 8πμ, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Pierce) Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mosxari
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
Μικρές αστοχίες στο μαγείρεμα μπορούν να χαλάσουν ένα κλασικό φαγητό. Δείτε τι να προσέξετε για μοσχάρι που λιώνει στο στόμα.
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
tigani
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα
Πολλά μικρά λάθη μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ας δούμε τα πιο συχνά προβλήματα και τρόπους να τα αποφύγετε.
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα