Ν. Κεραμέως: Επενδύουμε έμπρακτα στους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση
Επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως στη Μεσσηνία - Τι δήλωσε σε συνάντηση με εκπαιδευτικούς

Τα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας επισκέφθηκε χθες το απόγευμα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σύλλογοι Eνώσεων Γονέων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καθώς και άλλα σχήματα παρεμβάσεων περίμεναν την υπουργό φωνάζοντας συνθήματα και εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για ζητήματα Παιδείας κατά την είσοδο της. Την υπουργό στα γραφεία των εκπαιδευτικών την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Παναγιώτης Παναγιώτοπουλος καθώς και το διοικητικό συμβούλιο. Με την έναρξη της σύσκεψης υπήρξε παρέμβαση διαμαρτυρίας από συλλόγους. Ακολούθησε σύσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο όπου η Υπουργός άκουσε τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεσσηνία. 

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης η υπουργός σε δηλώσεις της τόνισε ότι όπου και αν βρίσκεται επιθυμεί να συναντά εκπαιδευτικούς. Συμπλήρωσε δε , ότι με χαρά δέχθηκε και τους εκπαιδευτικούς που εξέφρασαν παράπονα και προβληματισμούς, υπογραμμίζοντας ότι το  Υπουργείο επενδύει στο διάλογο, καθώς πρόκειται για θεμέλιο δημοκρατίας. Αναφορικά με τη συνάντηση σημείωσε ότι άκουσε προσεκτικά όλα τα ζητήματα, κρατώντας σημειώσεις και δίνοντας απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα. Κλείνοντας, τόνισε ότι τόσο η ίδια όσο και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά, επενδύουν έμπρακτα στην παιδεία καθώς ήδη το υπουργείο έχει δρομολόγηση μια σειρά από προσλήψεις.

Η κα Κεραμέως υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα στη Μεσσηνία για να επισκεφτεί σχολεία της περιοχής, κάτι που προγραμμάτιζε για την προηγούμενη Παρασκευή αλλά την τελευταία στιγμή αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα της λόγω έκτακτων υποχρεώσεων της στο Κοινοβούλιο.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε και ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλης.

Πηγή/φωτογραφία: Εφημερίδα «Θάρρος»

σχετικά άρθρα

Η Θεσσαλονίκη έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Η Θεσσαλονίκη έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η σύσταση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας θα αποτελέσει ένα αναπτυξιακό εργαλείο συνεργασίας, με ιδιαίτερα...
Η Θεσσαλονίκη έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας