Απάντηση της ΔΗΣΥ σε καταγγελία της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών)
Σχετικά με τον ορισμό προεδρείου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί τους… τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…

Για άλλη μια φορά σε «διάσταση» με την αλήθεια!!

 

Σε απάντηση της εκτός τόπου και χρόνου και σε πλήρη διάσταση με την αλήθεια ανακοίνωσης της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ του Συλλόγου εκπαιδευτικών Χαλκίδας, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δηλώνει τα ακόλουθα:

  • Η πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης, της ΔΗΣΥ Χαλκίδας, για την συγκρότηση του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, ήταν διαπαραταξιακό αναλογικό Προεδρείο. Η Παράταξη της ΑΣΕ, η οποία ήταν τρίτη δύναμη, έθεσε υποψηφιότητα μόνο για τη θέση του Αντιπροέδρου(!!), την οποία όμως διεκδίκησε και κατέλαβε η ΔΑΚΕ ως δεύτερη σε δύναμη Παράταξη. Στη συνέχεια η ΑΣΕ αρνήθηκε να καταθέσει υποψηφιότητα για οποιοδήποτε άλλο αξίωμα και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως ντροπή προχώρησε σε καταγγελία δήθεν αποκλεισμού της!!

  • Η Παράταξη της ΔΗΣΥ Χαλκίδας, η οποία όλα τα χρόνια είναι πρώτη δύναμη στον Σύλλογο Χαλκίδας, όσες φορές η ΑΣΕ διεκδίκησε αξίωμα του προεδρείου, δεν έβαλε κανένα απολύτως εμπόδιο.

  • Η απαίτηση της ΑΣΕ, ενώ είναι τρίτη δύναμη, να επιλέξει ουσιαστικά αξίωμα πριν από τη δεύτερη παράταξη (ΔΑΚΕ), είναι αντιδεοντολογική και δεν ευθυγραμμίζεται με την βούληση των συναδέλφων όπως αυτή εκφράστηκε στην εκλογική διαδικασία!

  • Η δήθεν μομφή, πως η ΔΗΣΥ υπερασπίστηκε τις θέσεις της ΔΟΕ, δηλαδή του κλάδου, μπορεί να σταθεί ως καταγγελία μόνο στην μπερδεμένη συνδικαλιστική λογική της ΑΣΕ, στην οποία, σωστό είναι μόνο ότι υποστηρίζει το ΠΑΜΕ και θεωρεί πως οι αποφάσεις δεν μπορεί να παίρνονται από την πλειοψηφία αλλά από το Κόμμα!! Η άποψη περί Δημοκρατίας, των τελευταίων σε ολόκληρο τον κόσμο θαυμαστών του Στάλιν είναι μοναδική!

  • Το διαρκές «παραμύθιασμα» των εκπαιδευτικών, πως τάχα μπορεί να γίνει μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενώ γνωρίζουν, ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Σύνταγμα της Χώρας, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως ο λαϊκισμός μπορεί άνετα να συνυπάρχει με το ψέμα, αρκεί να υπηρετείται το παραταξιακό – κομματικό συμφέρον! Οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής ανευθυνότητας διατηρούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να λένε ότι θέλουν… Τέτοια κατάντια!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών ΠΕ του Συλλόγου Χαλκίδας, αφήνει τους θιασώτες της οπισθοδρόμησης στον «δικό τους» κόσμο και ενωτικά, διεκδικητικά και αγωνιστικά παλεύει για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Συλλόγου Χαλκίδας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αναπληρωτές
«Παραλίες για τουρίστες, αβεβαιότητα για δασκάλους» – Το στεγαστικό δράμα των εκπαιδευτικών
«Εργαζόμενοι άστεγοι» στα νησιά – Το αδιέξοδο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
«Παραλίες για τουρίστες, αβεβαιότητα για δασκάλους» – Το στεγαστικό δράμα των εκπαιδευτικών
μαθητές
«Ψηφιακός εκσυγχρονισμός» με… λειτουργικό αναλφαβητισμό; Το σχολείο σε κρίσιμη καμπή
Το αποτέλεσμα αυτών των μετατοπίσεων είναι ήδη ορατό: μαθητές με αυξημένες «δεξιότητες», αλλά με δυσκολίες στη γραπτή έκφραση, στη σύνθεση, στην...
«Ψηφιακός εκσυγχρονισμός» με… λειτουργικό αναλφαβητισμό; Το σχολείο σε κρίσιμη καμπή
kairos
Αλλάζει ο καιρός από σήμερα: Έρχεται ψυχρή εισβολή με πτώση θερμοκρασίας - Τι ισχύει για Αττική
«Βουτιά» της θερμοκρασίας από σήμερα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Αλλάζει ο καιρός από σήμερα: Έρχεται ψυχρή εισβολή με πτώση θερμοκρασίας - Τι ισχύει για Αττική