Επτά νέα μη κρατικά πανεπιστήμια έρχονται στην Ελλάδα – Ποια έλαβαν άδεια για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Κόσμος 0

Απειλεί το Ιράν: «Οι χώρες της ΕΕ θα πληρώσουν το τίμημα αργά ή γρήγορα»

Εσμαΐλ Μπακάεϊ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το Ιράν προειδοποιεί την Ευρώπη πως θα πληρώσει το τίμημα αν δεν πάρει θέση στην επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ

Σε μια δήλωση που ισοδυναμεί με διπλωματικό «κήρυγμα πολέμου», το Ιράν εξαπέλυσε ευθεία απειλή κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Εσμαΐλ Μπακάεϊ, μιλώντας στο ισπανικό δίκτυο TVE, διεμήνυσε πως οι Βρυξέλλες θα κληθούν «αργά ή γρήγορα» να καταβάλουν το τίμημα της σιωπής τους.

Η Τεχεράνη κατηγορεί την Ευρώπη για παθητική στάση απέναντι στις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ, τις οποίες χαρακτηρίζει κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ενώ η Τουρκία τηρεί στάση αναμονής, εγκλωβισμένη ανάμεσα στη στήριξη προς το Ιράν και την εχθρότητα προς το Ισραήλ, η Ελλάδα προχωρά σε κινήσεις-ματ που αλλάζουν τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα, εγκαταλείποντας οριστικά το δόγμα «η Κύπρος κείται μακράν», έστειλε ηχηρό μήνυμα αποτροπής. Η εγκατάσταση των πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Κάρπαθο θωρακίζει το Αιγαίο και την πρόσβαση προς τη Κύπρο.

Οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά», μαζί με ζεύγη μαχητικών F-16 Viper, στάλθηκαν άμεσα στην Κύπρο για την προστασία της κυριαρχίας της.

Ταυτόχρονα, Γαλλία (με τη φρεγάτα Languedoc) και Γερμανία συντονίζονται με την Ελλάδα, δημιουργώντας μια αδιάσπαστη «Ευρωπαϊκή Αμυντική Ομπρέλα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν ήδη το επόμενο στάδιο της επιχείρησης, με κεντρικό ρόλο να ανατίθεται σε Κουρδικές οργανώσεις στα σύνορα Ιράκ-Ιράν. Με την υποστήριξη της CIA και της Μοσάντ, οι δυνάμεις αυτές προετοιμάζονται για χερσαίες κινήσεις, περιμένοντας να «καθαρίσουν οι ουρανοί» από την αεροπορική υπεροχή για να δράσουν.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος