Φωτογραφία τεχνητής νοημοσύνης από τον Ντόναλντ Τραμπ
Νέα πρόκληση Τραμπ μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης: Υψώνει την αστερόεσσα στη Γροιλανδία και «βάφει» αμερικανικό τον χάρτη

Σε μια κίνηση που ισορροπεί ανάμεσα στην επικοινωνιακή προβοκάτσια και την ωμή γεωπολιτική απειλή, ο Ντόναλντ Τραμπ «ξαναχτύπησε» μέσω των social media, στέλνοντας μήνυμα ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης για να οπτικοποιήσει το δόγμα του για μια επεκτατική Αμερική, παρουσιάζοντας τη Γροιλανδία, τον Καναδά και τη Βενεζουέλα ως αναπόσπαστα κομμάτια της επικράτειας των ΗΠΑ.

Η ψηφιακή «απόβαση» στη Γροιλανδία: Τραμπ, Βανς και Ρούμπιο σε ρόλο κατακτητών

Στις εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ στο Truth Social, ο ένοικος του Λευκού Οίκου εμφανίζεται πλαισιωμένος από τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς και τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, να υψώνουν με θριαμβευτικό ύφος μια γιγαντιαία σημαία των ΗΠΑ στο παγωμένο έδαφος της Γροιλανδίας.

Μια πινακίδα που αναγράφει «ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ – ΕΔΑΦΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ» συμπληρώνει το σκηνικό της... ψηφιακής προσάρτησης, υπογραμμίζοντας τις προθέσεις της Ουάσιγκτον.

Νέα πρόκληση από τον Ντόναλντ Τραμπ με φωτογραφία AI να υψώνει την αστερόεσσα στη Γροιλανδία (Εικόνες)

Η δεύτερη AI φωτογραφία είναι ακόμη πιο «αιχμηρή» για τη διπλωματία. Ο Τραμπ εμφανίζεται στο Οβάλ Γραφείο, έχοντας γύρω του ως «θεατές» τους κορυφαίους ηγέτες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ: από τον Μακρόν και τον Μερτς, μέχρι τη Μελόνι, τη Φον ντερ Λάιεν και τον Ζελένσκι.

Νέα πρόκληση από τον Ντόναλντ Τραμπ με φωτογραφία AI να υψώνει την αστερόεσσα στη Γροιλανδία (Εικόνες)

Όλοι μαζί σκύβουν πάνω από έναν χάρτη όπου ο Καναδάς και η Βενεζουέλα έχουν βαφτεί στα χρώματα της αστερόεσσας, σε μια σαφή ένδειξη της νέας αμερικανικής ηγεμονίας.

Το τελεσίγραφο από τη Φλόριντα: «Δεν θα αντισταθούν, πρέπει να την αποκτήσουμε»

Ο Τραμπ δεν έμεινε μόνο στις εικόνες. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Φλόριντα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έδειξε ότι το θέμα της Γροιλανδίας είναι στην κορυφή της ατζέντας του για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Με το γνωστό, κυνικό του ύφος, προεξόφλησε ότι η Ευρώπη θα υποκύψει.

«Δεν νομίζω πως θα αντισταθούν πολύ. Πρέπει να την αποκτήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, ρίχνοντας τα βέλη του στη Δανία για την αδυναμία της να ελέγξει την περιοχή. «Ξέρω τους ηγέτες της Δανίας, είναι υπέροχοι άνθρωποι, αλλά δεν πάνε καν εκεί. Πρέπει να την αποκτήσουμε. Δεν μπορούν να την προστατεύσουν», συμπλήρωσε, μετατρέποντας μια εδαφική διεκδίκηση σε ζήτημα παγκόσμιας ασφάλειας.

Η ρητορική αυτή δεν είναι κενό γράμμα. Ήδη ο Λευκός Οίκος έχει διαρρεύσει την πρόθεσή του να επιβάλει δασμούς-σοκ ύψους 100% στα ευρωπαϊκά προϊόντα, αν η Κοπεγχάγη και οι Βρυξέλλες δεν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Γροιλανδίας.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, καθώς ο Τραμπ φαίνεται διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο –από το οικονομικό «bullying» μέχρι την ψηφιακή προπαγάνδα– για να επαναχαράξει τον παγκόσμιο χάρτη, ξεκινώντας από τον στρατηγικής σημασίας Αρκτικό Κύκλο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπουλινγκ
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Ανησυχία μετά την επίθεση σε καθηγητή: «Παιδιά των πολλαπλών κρίσεων»
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Τσικνοπέμπτη, σουβλάκια
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία
Πώς γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη 2026 τα σχολεία -Τι επιτρέπεται και τι όχι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία