Γιανγκ
49χρονος κατηγορείται ότι κακοποιούσε συστηματικά τη σύζυγό του με τη βοήθεια πέντε ακόμη ανδρών – Πάνω από 60 κατηγορίες συνολικά

Σοκ προκαλεί στη Βρετανία η αποκάλυψη μιας υπόθεσης που θυμίζει έντονα την υπόθεση Πελικό, καθώς ένας 49χρονος άνδρας κατηγορείται ότι νάρκωνε και βίαζε επί 13 χρόνια τη σύζυγό του, με τη συμμετοχή πέντε ακόμη ανδρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Γουίλτσιρ.

Το θύμα, η 48χρονη Τζοάν Γιανγκ, παραιτήθηκε από το δικαίωμά της στην ανωνυμία, έπειτα από στενή συνεργασία με τις Αρχές και τις υπηρεσίες υποστήριξης. Ο πρώην σύζυγός της, Φίλιπ Γιανγκ, έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί, ενώ σε βάρος του έχουν απαγγελθεί 56 κατηγορίες, ανάμεσά τους πολλαπλοί βιασμοί, ηδονοβλεψία, καθώς και κατοχή άσεμνου και ακραίου υλικού, ακόμη και παιδικής πορνογραφίας. Τα αδικήματα φέρεται να τελέστηκαν την περίοδο 2010–2023.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος χορηγούσε στη σύζυγό του ουσίες με σκοπό να τη ζαλίσει ή να την καταστήσει ανίκανη να αντιδράσει, ώστε να κακοποιείται σεξουαλικά τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλους άνδρες.

Συγκατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Νόρμαν Μακσόνι, Ντιν Χάμιλτον, Κόνερ Σάντερσον Ντόιλ, Ρίτσαρντ Γουίλκινς και Μοχάμεντ Χασάν, ηλικίας από 31 έως 61 ετών. Όλοι τους κατηγορούνται για βιασμό της Τζοάν Γιανγκ. Τουλάχιστον τρεις εξ αυτών φέρεται να κατοικούσαν στο Σουίντον, όπως και το ζευγάρι. Οι πέντε άνδρες έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση.

Ο Φίλιπ Γιανγκ αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Σουίντον, δυτικά του Λονδίνου. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γουίλτσιρ, Τζεφ Σμιθ, χαρακτήρισε την έρευνα «ιδιαίτερα περίπλοκη», τονίζοντας τη σημασία της απόφασης του θύματος να μιλήσει δημόσια.

Η υπόθεση φέρνει έντονες μνήμες από τη Γαλλία, όπου η Ζιζέλ Πελικό είχε υποστεί για χρόνια κατ’ εξακολούθηση βιασμούς, αφού ο σύζυγός της τη νάρκωνε και στρατολογούσε αγνώστους μέσω διαδικτύου. Η Ζιζέλ Πελικό είχε αρνηθεί την ανωνυμία στη δίκη, δηλώνοντας ότι στόχος της ήταν «να αλλάξει στρατόπεδο η ντροπή».

Η νέα υπόθεση στη Βρετανία αναζωπυρώνει τη δημόσια συζήτηση για τη χημική υποταγή, τη σεξουαλική βία εντός οικογένειας και τη σημασία της συναίνεσης, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το θάρρος των θυμάτων που επιλέγουν να μιλήσουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες: Ο μύθος των «εύκολων» θεμάτων και η σκληρή αλήθεια των μαθημάτων-καρμανιόλα
Με έναν τρόπο σχεδόν τεχνικό, η δυσκολία ρυθμίζεται ώστε να παράγεται μια συγκεκριμένη εικόνα: λίγοι άριστοι, αρκετοί μέτριοι και πολλοί που μένουν...
Πανελλήνιες: Ο μύθος των «εύκολων» θεμάτων και η σκληρή αλήθεια των μαθημάτων-καρμανιόλα
mitera-paidia-oikogeneia.jpg
Συντάξεις μητέρων ανηλίκων: Πότε «κλειδώνει» η έξοδος και πότε οδηγεί στα 67
Οι κρίσιμες ημερομηνίες, οι 5.500 ημέρες ασφάλισης και τα συχνά λάθη που στερούν τα ευνοϊκά όρια συνταξιοδότησης
Συντάξεις μητέρων ανηλίκων: Πότε «κλειδώνει» η έξοδος και πότε οδηγεί στα 67
aeroplano-aerodromio-ypa-taksidi.jpg
Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για 40.000 νέους: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το DiscoverEU
Ποιοι δικαιούνται το «χρυσό εισιτήριο» της ΕΕ και μέχρι πότε μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο δημοφιλές πρόγραμμα
Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για 40.000 νέους: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το DiscoverEU
Καιρός, σκόνη, κακοκαιρία, πρόγνωση καιρού
Ο καιρός σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο: Τι αναμένουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και λασποβροχών επιμένει – Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία, η πρόγνωση για το διήμερο
Ο καιρός σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο: Τι αναμένουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη