usa
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το Αλλοδαπών «έφαγε πόρτα» στο Σικάγο, όταν πήγε για έλεγχο σε σχολείο

Αξιωματούχοι των δημόσιων σχολείων του Σικάγο δήλωσαν ότι το πρωί της Παρασκευής δεν επέτρεψαν την είσοδο πρακτόρων της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) σε δημοτικό σχολείο στη νότια πλευρά της πόλης.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Hamline ανέφερε πως οι πράκτορες του ICE έφτασαν στις 11:15 π.μ. και ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα που απαγορεύουν την είσοδο χωρίς δικαστικό ένταλμα. Από την Πέμπτη, ο επικεφαλής των Δημόσιων Σχολείων του Σικάγο, Πέντρο Μαρτίνεζ, είχε καθησυχάσει τους γονείς, δηλώνοντας ότι τα σχολεία δεν συνεργάζονται με το ICE και πως η είσοδος πρακτόρων επιτρέπεται μόνο με ένταλμα από ομοσπονδιακό δικαστή.

Παράλληλα, ο Καρδινάλιος του Σικάγο, Μπλέζ Κούπιτς, δήλωσε ότι η Εκκλησία αντιτίθεται στις εισβολές του ICE σε χώρους λατρείας και υποστηρίζει τη νομοθεσία του Ιλινόις που προστατεύει τους μετανάστες.

Η πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Σικάγο, Στέισι Ντέιβις Γκέιτς, χαρακτήρισε το περιστατικό «πρωτοφανές», ενώ οι αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν πως μαθητές και προσωπικό είναι ασφαλείς. Το Σικάγο, ως πόλη-άσυλο, παραμένει σταθερό απέναντι στις πολιτικές μαζικών απελάσεων της κυβέρνησης Τραμπ, ειδικά σε σχολεία, εκκλησίες και νοσοκομεία.

Το περιστατικό αποτελεί ένα από τα πρώτα παραδείγματα ανοιχτής αντίστασης πόλεων των ΗΠΑ απέναντι στις πρακτικές του ICE, με τους αξιωματούχους να θέτουν όρια στις ομοσπονδιακές επιχειρήσεις.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολλαπλό βιβλίο
Το πολλαπλό βιβλίο και η αναγκαιότητα ουσιαστικής επιμόρφωσης των διδασκόντων
«Το πολλαπλό βιβλίο μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία αναβάθμισης της εκπαίδευσης, μόνο όμως αν στηριχθεί σωστά»
Το πολλαπλό βιβλίο και η αναγκαιότητα ουσιαστικής επιμόρφωσης των διδασκόντων
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
Τρεις ομιλίες, σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 και ώρες 16:00 με 17:30, στο Περίπτερο 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
ντουντουκα
ΑΔΕΔΥ σε εκπαιδευτικούς: «Η στάση εργασίας για την ελληνική PISA ισχύει κανονικά»
Νέα κόντρα ΑΔΕΔΥ – Υπουργείου Παιδείας για τη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών: «Η δικαστική απόφαση αφορά μόνο τη ΔΟΕ»
ΑΔΕΔΥ σε εκπαιδευτικούς: «Η στάση εργασίας για την ελληνική PISA ισχύει κανονικά»
ιδιωτικά σχολεία
Β’ Αθήνας: Οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2026-2027
Τα ονόματα στις νέες οργανικές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών (ΠΕ60/61 και ΠΕ70/71) σε ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης
Β’ Αθήνας: Οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2026-2027