Η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Μπανγκόκ έφτασε σε ανησυχητικά επίπεδα, οδηγώντας τις τοπικές αρχές στην απόφαση να κλείσουν πάνω από 250 σχολεία στην ταϊλανδική πρωτεύουσα.
Οι συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων PM2,5, των πιο επικίνδυνων αερίων που διαχέονται άμεσα στο αίμα, ξεπέρασαν το οκταπλάσιο του επιτρεπτού ορίου που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Ως αποτέλεσμα, 194 σχολεία που ανήκουν στις μητροπολιτικές αρχές της Μπανγκόκ, μαζί με 58 σχολεία του Γραφείου Στοιχειώδους Εκπαίδευσης, έμειναν κλειστά για σήμερα, αποτελώντας τον μεγαλύτερο αριθμό σχολείων που κλείνουν στην περιοχή από το 2020.
Η πρωτεύουσα ξύπνησε υπό μια ομίχλη βλαβερών αερίων και κατέχει σήμερα τη θέση της έκτης πιο ρυπογόνου πόλης στον κόσμο, σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία IQAir. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να εργαστούν εξ αποστάσεως, αλλά η δυνατότητα τηλεργασίας καλύπτει μόλις 100.000 εργαζόμενους σε μια πόλη με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων ανθρώπων. Εντωμεταξύ, περιορίστηκε η πρόσβαση των φορτηγών σε ορισμένες οδικές αρτηρίες, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι ασυνήθιστη για την περίοδο αυτή του έτους, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση κορυφώνεται στην περιοχή λόγω του ψυχρού και στάσιμου αέρα που εγκλωβίζει τις εκπομπές και τον καπνό από τις αγροτικές καύσεις. Οι κάτοικοι της Μπανγκόκ βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας και ποιότητας ζωής, το οποίο απαιτεί άμεσες και μόνιμες λύσεις από τις αρμόδιες αρχές.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ