αεροπλανο
Είναι ο πιο δύσκολος διάδρομος αεροδρομίου

Υπάρχει ένα διάδρομος αεροδρομίου που θεωρείται από τους πιο δύσκολους του κόσμου. Μάλιστα, λέγεται πως οι επιβάτες χειροκροτούν όταν οι τροχοί αγγίζουν το έδαφος. Βρίσκεται ανάμεσα σε βουνοκορφές 18.000 ποδιών και σε κατοικημένες περιοχές και αποτελεί αναμφισβήτητα μια πρόκληση για τους πιλότους. Καλώς ήρθατε ανατολικά του Έβερεστ και των Ιμαλαΐων, στο διεθνές αεροδρόμιο Πάρο στο Μπουτάν.

Εκεί που μόνο 50 πιλότοι σε ολόκληρο τον κόσμο κρίθηκαν ικανοί για να κάνουν τους απαραίτητους ελιγμούς της τελευταίας στιγμής για να προσγειώσουν το αεροσκάφος τους.

Το αεροδρόμιο Πάρο στο Μπουτάν

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Post, ο μικρός αυτός διάδρομος προσγείωσης μήκους 7.431 ποδιών (περίπου 2,5 χιλιομέτρων) απαιτεί ειδική εκπαίδευση για να μπορέσει ο κάποιος πιλότος να προσγειωθεί με ασφάλεια και δίχως τη βοήθεια ραντάρ. Το παραμικρός λάθος μπορεί να στοιχίσει. Ένα λανθασμένος υπολογισμός θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος.

Πιλότοι με προσόντα Γ’ Κατηγορίας μπορούν να προσεγγίσουν το συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Ένας από τους πιλότους που έχει προσγειωθεί εκεί, ο πιλότος Chimi Dorji της Druk Air, είπε στο CNN: «Είναι πρόκληση για την ικανότητα του πιλότου, αλλά δεν είναι επικίνδυνο. Στο Πάρο, χρειάζεται πραγματικά ικανότητα και γνώσεις της περιοχής. Το ονομάζουμε εκπαίδευση ικανότητας περιοχής ή εκπαίδευση περιοχής ή εκπαίδευση διαδρομής».

Μόλις 50 πιλότοι έχουν καταφέρει να προσγειωθούν στον διάδρομο του αεροδρομίου Πάρο, το Μπουτάν

Το Μπουτάν είναι κατά 97% ορεινό ενώ το αεροδρόμιο Πάρο βρίσκεται 7.382 πόδια πάνω από το έδαφος – κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερο πυκνός αέρας. Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, μεταφράζεται σε ένα πιο γρήγορα κινούμενο σκάφος, συμπλήρωσε ο πιλότος.

«Η πραγματική ταχύτητα αέρα θα είναι η ίδια, αλλά η ταχύτητα αέρα, σε αντίθεση με το έδαφος είναι πολύ μεγαλύτερη. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τις πτήσεις μετά από το μεσημέρι γιατί τότε υπάρχουν πολλοί δυνατοί άνεμοι, με τις θερμοκρασίες να αυξάνονται, ενώ οι βροχές δεν έχουν έρθει ακόμα», συμπληρώνει ο έμπειρος πιλότος.

Πηγή: exploringgreece

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»
«Όχι στην εξάντληση της αυστηρότητας για τις συγχωνεύσεις σχολείων» - Η Υπουργός Παιδείας για το «λουκέτο» στις σχολικές επιτροπές, τις άγονες...
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ιδρύεται πρότυπη Πανεπιστημιακή Κλινική Μαιευτικής
Αναβάθμιση στην εκπαίδευση των μαιών και τη φροντίδα της γυναίκας: Πώς θα λειτουργεί η νέα Πανεπιστημιακή Κλινική του ΠΑΔΑ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ιδρύεται πρότυπη Πανεπιστημιακή Κλινική Μαιευτικής
Έπνιξε τα 3 παιδιά της με λάστιχα γυμναστικής και πήδηξε από το παράθυρο, αφού πρώτα έστειλε τον σύζυγό της να αγοράσει φαγητό
Φρίκη: Στραγγάλισε τα 3 παιδιά της με λάστιχα γυμναστικής και πήδηξε από το παράθυρο
Έπνιξε τα 3 παιδιά της με λάστιχα γυμναστικής και πήδηξε από το παράθυρο, αφού πρώτα έστειλε τον σύζυγό της να αγοράσει φαγητό
Φρίκη: Στραγγάλισε τα 3 παιδιά της με λάστιχα γυμναστικής και πήδηξε από το παράθυρο