aerodromio
Αυτή τη στιγμή την Σάμο προσεγγίζει πλοίο μόλις 3 φορές την εβδομάδα

Κλειστό για 20 ημέρες θα παραμείνει το αεροδρόμιο της Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» λόγω εργασιών. Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό από τις 5 έως 25 Νοεμβρίου 2024.

Η ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού, καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση τον χειμώνα δεν είναι καθημερινή. Εκτός της μη καθημερινής σύνδεσης, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια αυτή την περίοδο τυχαίνει πολλές φορές να αναβάλλονται ή να ακυρώνονται λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Ο Γιώργος Κυριαζής, πρόεδρος επιμελητηρίου Σάμου και αντιδήμαρχος ανατολικής Σάμου, δήλωσε στο MEGA: «Είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο συνδέει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κω, τη Χίο, τη Λέσβο και τη Λήμνο. Το κλείνουν διότι θέλουν να γίνουν κάποιες εργασίες, όχι στον αεροδιάδρομο, περιμετρικά να συμπληρώσουν κάποια φώτα και να γίνουν και κάποια έργα στο τέλος του διαδρόμου».

«Αντίστοιχες εργασίες που θα γίνουν στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Μυτιλήνης, θα κλείνει μια φορά εβδομαδιαίως για τρεις μήνες. Είχαμε ζητήσει να έχουμε την ίδια μεταχείριση ή να μας αφήσουν μια πτήση πρωινή μόνο και από τις 08.00 η ώρα και μετά είναι ελεύθεροι να κάνουν τις εργασίες», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή: «Το καράβι έχει για τον Οκτώβριο έχει 3 δρομολόγια την εβδομάδα όπου το ταξίδι διαρκεί 10 με 12 ώρες. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα δρομολόγια για τον Νοέμβριο. Με το αεροπλάνο μεταφέρονται φάρμακα καθημερινά, αίμα για εξετάσεις, καρκινοπαθείς ανεβαίνουν στην Αθήνα για χημειοθεραπείες».

Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως λέει ο ίδιος για τη συγκεκριμένη απόφαση δεν είχε ενημερωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση. «Εμείς το μάθαμε από το ίντερνετ», καταλήγει.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Τέλος στη «Διαύγεια», έρχεται η «Διαφάνεια»: Αυτή είναι η πρόταση του Ινστιτούτου Τσίπρα
Η ψηφιακή "αντεπίθεση" του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα για το δημόσιο χρήμα - Ολόκληρη η πρόταση
Τέλος στη «Διαύγεια», έρχεται η «Διαφάνεια»: Αυτή είναι η πρόταση του Ινστιτούτου Τσίπρα
υπουργείο εργασίας και συντάξεις
Λάθη στις συντάξεις χηρείας: Έως και 110 ευρώ λιγότερα τον μήνα για 300.000 δικαιούχους
Παρέμβαση του ΕΝΔΙΣΥ – Ζητά άμεση διόρθωση και καταβολή αναδρομικών από το Υπουργείο Εργασίας
Λάθη στις συντάξεις χηρείας: Έως και 110 ευρώ λιγότερα τον μήνα για 300.000 δικαιούχους