germania
Το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε ερευνήθηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο και εντοπίστηκαν δύο ξιφολόγχες και κομμάτια σωλήνα

Σήμερα, 28 Νοεμβρίου 2024, οι αρχές της Γερμανίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός εφήβου στην περιοχή της Ρηνανίας-Παλατινάτου, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, έχοντας ισλαμιστικά κίνητρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας BILD, ο νεαρός συνελήφθη στην περιοχή Μάιντς-Μπίνγκεν και θεωρείται ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω Διαδικτύου.

Η έρευνα, που ξεκίνησε μετά από πληροφορίες και παρακολούθηση του νεαρού, αποκάλυψε ότι ο 16χρονος διέδιδε προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους και ασχολούνταν με την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, χρησιμοποιώντας πληροφορίες που αντλούσε από το Διαδίκτυο. Το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε είχε ερευνηθεί από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2024, και κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν δύο ξιφολόγχες καθώς και κομμάτια σωλήνα, στοιχεία που ενισχύουν τις υποψίες για την προετοιμασία επιθέσεων.

Η σύλληψη του εφήβου και οι έρευνες της αστυνομίας υπογραμμίζουν την αυξανόμενη ανησυχία για τον ριζοσπαστισμό μέσω του διαδικτύου, καθώς και την ανάγκη για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και πρόληψης κατά της τρομοκρατίας στη Γερμανία. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν την πλήρη έκταση του σχεδίου του και τις πιθανές συνδέσεις του με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριακή Μάλαμα
Κυριακή Μάλαμα για σχολικές υποδομές: «Δεν είναι σύμπτωση, αλλά κρατική αποτυχία»
Διαδοχικά περιστατικά καταρρεύσεων σε σχολεία - Η βουλευτής ζητά εθνικό σχέδιο ελέγχου και αποτύπωση των συμβάντων
Κυριακή Μάλαμα για σχολικές υποδομές: «Δεν είναι σύμπτωση, αλλά κρατική αποτυχία»
Γιάννης Παναγόπουλος
Παναγόπουλος σε ΠΑΣΟΚ: «Με εξέλεξαν χιλιάδες εργαζόμενοι, όχι κομματική επιτροπή»
Στα άκρα η σύγκρουση του προέδρου της ΓΣΕΕ με το ΠΑΣΟΚ – Αρνείται να παραδώσει τα «όπλα»
Παναγόπουλος σε ΠΑΣΟΚ: «Με εξέλεξαν χιλιάδες εργαζόμενοι, όχι κομματική επιτροπή»
Ο δήμαρχος του Άη Στράτη, Κώστας Σινάνης
Συγκινεί ο δήμαρχος του Άη Στράτη: «Θα πατήσω τον καρκίνο και θα επιστρέψω νικητής»
«Να μπαίνουμε στην αρένα για να νικήσουμε» - Ο Κώστας Σινάνης σε μια θαρραλέα εξομολόγηση
Συγκινεί ο δήμαρχος του Άη Στράτη: «Θα πατήσω τον καρκίνο και θα επιστρέψω νικητής»