putin
Πούτιν: «Σε περίπτωση κλιμάκωσης θα απαντήσουμε συμμετρικά» – Επιβεβαίωσε το πλήγμα με βαλλιστικό πύραυλο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, με διάγγελμά του, τόνισε πως έπληξε την Ουκρανία με νέο βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς και πως αν χρησιμοποιήσει ξανά υπερηχητικά όπλα κατά της Ουκρανίας, θα προειδοποιήσει τους πολίτες.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η χώρα του «έχει το δικαίωμα» να χτυπά τα κράτη των οποίων τα όπλα χρησιμοποιεί η Ουκρανία για να χτυπήσει τη Ρωσία. Σε περίπτωση «κλιμάκωσης», συνέχισε ο Πούτιν: «Θα απαντήσουμε συμμετρικά».

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η επίθεση που έγινε σήμερα το πρωί στην πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε με έναν “νέο συμβατικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς”. Είχε την κωδική ονομασία Oreshnik, πρόσθεσε.

«Σε απάντηση στη χρήση αμερικανικών και βρετανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς στις 21 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν συνδυασμένο πλήγμα σε μια από τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας. Σε συνθήκες μάχης, πραγματοποιήθηκε δοκιμή ενός από τα τελευταία ρωσικά πυραυλικά συστήματα μεσαίου βεληνεκούς. Σε αυτή την περίπτωση, με μια μη πυρηνική υπερηχητική έκδοση ενός βαλλιστικού πυραύλου», αναφέρει ο Πούτιν, πριν προσθέσει ότι «η δοκιμή ήταν επιτυχής. Ο στόχος επιτεύχθηκε».

«Ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά συγκροτήματα που είναι γνωστά από τη σοβιετική εποχή χτυπήθηκε στο έδαφος της Ουκρανίας, στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ. Εξακολουθεί να κατασκευάζει πυραύλους και άλλους εξοπλισμούς», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργείο Εργασίας
Μαζική «κάθοδος» ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Αθήνα – Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας
Συγκέντρωση την Τετάρτη στις 11:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας – Αιχμή οι Συλλογικές Συμβάσεις, οι μισθοί και η εποχική ανεργία
Μαζική «κάθοδος» ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Αθήνα – Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας